Дигиталниот термостат за одмрзнување STC-9200 беше дизајниран да го контролира Вентилатор за одмрзнување и испарувач за ладење и испарувач Статус на напојување преку 3 излезни релеи и 2 NTC сензори. Вообичаено одговара за замрзнувачи кои треба да го контролираат ефектот на испарувачот и ладен проток на воздух.?

STC-9200 програмибилен термостат вградени контролни функции на температура и одмрзнување и вентилатор, прилагодени за одмрзнување и вентилатор за контролирање на одмрзнување и вентилатор.

Минимална сума за нарачка: 100 УСД


Карактеристики на термостат за одмрзнување STC-9200

 1. Температурата поставена-точка (-50 0,0 до 50,0 ℃) и хистерезис за да се одреди целната температура опсег; Достапна е високата и ниската граница на поставената точка на температурата;
 2. Контролирајте го ладењето по температура и време на одложување што може да се уредува;
 3. Контролирајте го одмрзнувањето според температурата и времето на одложување што може да се уредува, како и достапното вештачко принудно одмрзнување;
 4. Обезбедете време за капење вода што може да се уредува;
 5. две опции за режим на броење време за циклус на одмрзнување;
 6. Може да се постигне температура на сензорот за одмрзнување која трае што се прикажува на екранот;
 7. Алармот по код за грешка на екранот и звучникот вреска, а функцијата за аларм за прекумерна температура може да се оневозможи;
 8. Контролирајте го алармот за прекумерна температура на замрзнувач соба по време и температура;
 9. Контролирајте го вентилаторот според времето и температурата.

Карактеристики од 1 до 8 се исти како и STC-9100 контролер за температура за одмрзнување; карактеристика 9 е за контрола на вентилаторот.

нов регулатор за температура STC 9200
нов регулатор за температура STC 9200

STC-9200 контролер на температурата Предности

 • Повеќекратни режими на работа за вентилаторот на испарувачот, Покријте ги повеќето сценарија;
 • Одделно администраторските и корисничките менија, се лесни за ракување за корисниците, а опсегот на зададената точка може да биде ограничен во административното мени што може да се заклучи;
 • Присилно ладење и принудно одмрзнување се достапни рачно;
 • Доволни опции за поставки за одмрзнување, како што се време на капење вода, трајно време на одмрзнување, време на интервал на одмрзнување, температура на запирање на одмрзнување и режим на броење на циклусот на одмрзнување
 • Конфигурирање на податоци за сериско поставување/симнување на поддршката на контролорот преку Copy-Key;
 • Голем и јасен LED дисплеј со резолуција од 0,1°C;
 • 2 парчиња водоотпорен NTC температурен сензор (кабел за сензор со должина од 2 m) со точност од ±1°C;

Elitech STC-9200 Контролор за температура преден панел

blank blank blank

Има четири копчиња на предниот панел, еднократното притискање обично за проверка на постоечките вредности; комбинираните копчиња за поставување; ве молиме дознајте повеќе од прирачникот.


Дијаграм за поврзување на STC 9200

2020 Нов дијаграм за поврзување на дигитален контролер на температура STC 9200 од Haswill Electronics Нов дијаграм за поврзување од 2020 година STC 9200 контролер на температурата


blank

 


Дигитален контролер за температура STC 9200 Контрола на ожичување на вентилаторот за одмрзнување за ладење
Фотографијата за поврзување на дигиталниот контролер за температура STC 9200 може да го контролира ладењето и одмрзнувањето * Вентилатор
 • Порт 1#: Животното жици од влезната моќност ќе биде излезно на товари од други приклучоци (#2/3/4) доколку се постигнат услови, Опасно е ако поврзете погрешна жица.
 • порта 2#: Релето за поврзување на компресорот;
 • порта 3#: Релето за одмрзнување на жици на испарувачот;
 • порта 4#: Релето за излез на вентилаторот;
 • порта 5# и 6#: влезна моќност за STC-9100 што работи, нема потреба да се прави разлика во живо или нула;
 • порта 7#: NTC сензор за мерење на собна температура;
 • Порт 8 #: Ко-точка за двојна температурен NTC сензор;
 • порта 9#: NTC сензор за мерење на моменталната температура на единицата за одмрзнување на испарувачот;
 • Клуч за копирање: Мини USB-порта одговара за масовно конфигурирање на контролери.
Стар дијаграм за поврзување на дигитален температурен контролер STC 9200
Стар дијаграм за поврзување STC 9200

Мени за функции на контролорот STC-9200

STC-9200 Контролорот за температура има две верзии за кодирање,
2-ри Кол. е акроним на функцијата на англиски јазик
3-ти колон. F е кратенка од функцијата,
Кејт.En Ф ФункцијаМинСтандардноМаксЕдиницаНиво на мени
Темп.ПОСТАВЕТЕF01SP (Подесена точка на температура)ЛС-5САД°CКорисничко мени
HY F02Температурна хистереза / разлика во враќањето1225°C
САД F03Горна граница за СПЛС2050°CАдминистраторско мени
ЛС F04Долна граница за СП-50-20САД°C
AC F05Време на одложување за компресорот
Време на одложување за одмрзнување (само за режим на термички воздух)
0350Мин
Дефр.ИДF06ОдмрзнувањеЦиклус / Време на интервал06120Час
МДФF07Трајно време030255Мин
DTEF08Запрете ја температурата-501050°C
ФДТF09Време на капење вода02100Мин
ТДФF10Режим на одмрзнување:
ЕЛ: одмрзнување со електрично-греење;
HTG: одмрзнување со термички воздух
ЕЛЕЛHTG
DCTF11Режим на броење на циклус на одмрзнување:
RT: Кумулативно време од вклучувањето на контролорот;
COH: Кумулативно време на будење на компресорот.
RTRTCOH
ДФДF12Режим на прикажување при одмрзнување:
RT: Ја покажува температурата на собниот сензор;
ИТ: Ја покажува температурата на сензорот за одмрзнување (трајна
10 мин по одмрзнувањето)
RTRTИТ
ВентилаторFNCF13Режимите за излез на вентилаторот кога ФОТ ≥ 0:
CTR: Вентилатор започнува со ФОТ, Застани до FST;
НА: континуирано работење освен одмрзнувањето започнува,
CN: ФОД вредноста е секунди за почеток на вентилаторот подоцна отколку
компресорот се вклучува, вентилаторот престанува ако започне одмрзнувањето.
CTRCTRCN
ФОТF14Сензор на испарувач Температура за стартување на вентилаторот-50-10FST°C
ФОДF15Временско доцнење за започнување на обожавателите:
ФОД ФОД
вредноста е секунди за почеток на вентилаторот
порано отколку што ќе почне компресорот,
Вентилаторот запира ако прекине ладењето.
ФОД >= 0: Навивачот беше контролорот FNC
-25560255С
FSTF16Сензор на испарувачот Температура за прекин на вентилаторотФОТ-550°C
АлармALUF17Собен сензор за температура за активирање на алармГорна границаСИТЕ5050°C
СИТЕF18Долна граница-50-50ALU°C
ALDF19Одложено време01599Мин
Калиб.ОТF20Калибрација на температурата-10010°C
Достапни се и EN кодот и верзијата F код.

Како да ја поставите температурата?

Температурата во просторијата беше дефинирана од "Ф1" до "F1 + F2" (од"ПОСТАВЕТЕ" до "SET + HY");

Можете да ги поставите во корисничкиот интерфејс или во административниот интерфејс, подолу е метод за администраторот.

 1. Внесете го административниот интерфејс: држете ги копчето [SET] и копчето [Надолу] во исто време 10 секунди; ќе го видите кодот "F1" ("SET").
 2. Притиснете го копчето [SET] за да ја проверите моменталната вредност и притиснете го копчето [Down] или копчето [Up] за да ја промените вредноста F1;
 3. Притиснете го копчето [SET] за да ги зачувате новите податоци и назад во списокот со мени, повторно ќе го видите кодот „F1“ („SET“).
 4. Префрлете се на "F2"("HY") кодирајте со притискање на копчето [UP].

Ве молиме погледнете го делот 4.1 во инструкцијата PDF за "метод за поставување во корисничкиот интерфејс“.


Како да го конфигурирате одмрзнувањето

Овој уред го контролира одмрзнувањето по време и температура.

 1. Температурна состојба: температурата на сензорот за испарување е пониска од претходно поставената „температура на стоп за одмрзнување“ F8 (DTE), што е значајна вредност за да се спречи прекумерно одмрзнување.
 2. Временска состојба 1: реалното време го поминува претходно поставеното време на интервал F6 (IDF), редовен параметар за речиси сите термостати за одмрзнување.
 3. Временска состојба 2: Ако „методот на одмрзнување“ што го земате е врелиот гас од компресорот обратно ротира кога F10 = 1 (TDF= HTG), ќе ги брои моментите на последните застанувања на компресорот плус F5 (AC), што е заштитна вредност за да се избегне честото палење и запирање на компресорот.

Ова видео е достапно и на гласови на други јазици, изберете го од горниот десен агол на видеото подолу


Како да го поставите вентилаторот за испарување?

Проверете го F15 (FOD) вредност пред другите, како што покажува долунаведената мапа.

како да ги поставите параметрите на вентилаторот на термостатот за одмрзнување stc 9200 од haswill
како да ги поставите параметрите на вентилаторот на термостатот за одмрзнување STC 9200 од haswill? погледнете ја оваа мапа на умот

Упатство за употреба на термостат STC-9200 Бесплатно преземање

Упатство за употреба на термостат STC 9200 на шпански

Manual de usuario de Termostato STC-9200 en español.pdf
Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.

Haswill Electronics ги создаде овие кориснички прирачници според Elitech STC 9200, не можеме да ве увериме дека тие се исти ако вашиот уред е направен од други производители како што се sigma, sterownik, Kamtech или Finglai.


Код за грешка STC-9200

  • Сензорите за средна температура E01 и E02 не можат да добијат валидни податоци, можеби кабелот на термисторот е отворен или краток, E01 за собниот сензор, E02 од сензорот за одмрзнување;
  • Шифра HHH/LLL значи температурна вредност измерена од сензорот надвор од мерливиот опсег; ве молиме најдете ја деталната формула од Упатство STC-9200.
  • Екранот трепка непрекинато (отчитувањето на броеви трепка) значи дека сензорот за просторијата има проблем; откриената моментална температура го надминува дозволениот опсег; ве молиме проверете го вашиот компресор и променете го работниот статус доколку е потребно откако ќе го поправите сензорот за температура.
Повеќето грешки може да се решат со замена на нов сензор. Ве молиме најдете повеќе решенија од упатството за корисникот подолу.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашањаМинимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи