STC-100A е паметен дигитален контролер на температурата со 1 излезно реле за контрола на напојувањето на a фрижидер или грејач.Минимална сума за нарачка: 100 УСД


Карактеристиките на дигиталниот термостат STC-100A се како што следува:

 • Температурата зададената точка и хистерезата го одредуваат целниот температурен опсег и одделно високи и ниски граници на достапната поставена точка на температурата;
 • Вметнете NVM во автоматската меморија постојат параметри, продолжете со сите податоци откако ќе се вратите, не треба повторно да ги конфигурирате;
 • Прилагодлива температурна хистереза, време на одложување на компресорот и калибрација на температурата;
 • Аларм по код за грешка на екранот (без звучник внатре);
 • Аларм штом температурата на сензорот е над мерливиот опсег или грешка на сензорот.

Преден панел на контролорот за температура STC-100A blank blank blank


Дијаграм за поврзување на регулаторот за температура STC 100A blank


Мени за функции STC100A

КодФункцијаМИНМАКССтандардноЕдиница
HCРежим на ладење или греењеВХВ
ДТемпературна хистереза / разлика во враќањето1155°C
ЛСДолна граница за поставување SP-40СП-40°C
ХСГорна граница за поставување SPСП9970°C
CAКалибрација на температура = Реална температура. - Измерена температура.-770°C
PTВреме на одложување на заштита при оптоварување (без разлика на режимот на ладење или греење)071Мин

Како да го поставите целниот температурен опсег? Опсегот беше дефиниран од „SP“ до „SP + Difference“ во оваа единица.

 • SP значи поставена точка на температура и таа е долната граница во овој контролер;
 • [SP + Hysteresis] е горната граница (Hysteresis е еднонасочен параметар овде).
 • Од SP до [SP + Hysteresis] е опсегот што сака да ја задржи температурата на корисникот, штом ќе го надмине овој опсег, статусот на товарот ќе се промени, следете ги чекорите подолу за да го поставите:
  • Притиснете го копчето „SET“, кое ја покажува вредноста на SP;
  • Притиснете ги копчињата „ГОРЕ“ и „ДОЛУ“ за да го промените SP, што го ограничуваат LS и HS;
  • Ќе се врати во нормален статус во 4s ако не работи.

Како да ги конфигурирате другите параметри?

 1. Држете го копчето „SET“ за 4s за да го внесете интерфејсот на функционалниот код и ќе видите HC. H значи греење само термостат режим, C значи термостат за ладење Мод.
 2. Притиснете ги копчињата „ГОРЕ“ или „ДОЛУ“ за да го изберете кодот што сакате да го ажурирате;
 3. Притиснете го „SET“ за да ја видите постоечката вредност;Држете го копчето „SET“ и не отпуштајте го, во меѓувреме, притиснете ги копчињата „ГОРЕ“ или „ДОЛУ“ за да ги промените податоците;
 4. Ослободете ги сите копчиња, а потоа притиснете го копчето „ГОРЕ“ или „ДОЛУ“ до следниот код;

Повеќе совети:

 • Повторете ги чекорите 3/4 за да ги прилагодите другите параметри;
 • Сите нови податоци ќе бидат автоматски зачувани и ќе се вратат во нормален статус за 4 секунди ако не работат.

Повеќето грешки може да се решат со замена на нов сензор. Ве молиме најдете повеќе решенија од упатството за корисникот подолу.


STC-100A Снимање проблеми со контролорот и код за грешка

 • Е1: Мемориската единица е скршена
 • ЕЕ: грешка на термисторот
 • HH: откриена температура > 99°C
 • LL: откриена температура < -50°C
Повеќето грешки може да се решат со замена на нов сензор. Ве молиме најдете повеќе решенија од упатството за корисникот подолу.

STC-100A контролер на температура Преземи упатство за употреба 

Упатство за употреба на термостат STC 100A на шпански

Manual de usuario de Termostato STC-100A en español.pdf
Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.
Овој кориснички прирачник е заснован на Elitech STC-100A и исто така треба да може да се користи за истиот контролер од Eko, Kamtech.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашањаМинимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи