AL8010F-ТЕРМОСТАТ-За-ПРОДАЖБА_tn

Термостатот AL8010F поседува 1 излезно реле за поврзување и контрола на статусот на напојување на фрижидер или грејач, контролираниот температурен опсег од -50 до 120 ℃.Минимална сума за нарачка: 100 УСД


Карактеристики на AL8010F
 • Два типа на методи за поврзување, Влезната моќност напон за ова контролер за температура а оптоварувањето може да биде различно;
 • Температурата зададена точка (-50 до 120 ℃) и хистереза за да се одреди целниот температурен опсег и високата и ниската граница на достапната поставена точка на температурата;
 • Вметнете NVM во автоматската меморија постојат параметри, продолжете со сите податоци откако ќе се вратите, не треба повторно да ги конфигурирате;
 • Прилагодлива калибрација на температурата;
 • Може да се уредува време на одложување на заштитата на компресорот;
 • Аларм по шифра за грешка на екранот (без звучник внатре) штом температурата на сензорот ќе го надмине мерливиот опсег или грешка на сензорот.

Преден панел на термостат AL8010F

blank

blank

blankРезолуцијата е 0,1 °C од 0 до 99,9, само 1 °C надвор од овој опсег, бидејќи само 3 дигитални цевки на екранот.


AL8010F Дијаграм за поврзување на контролер на температура

Оваа единица има два начина за поврзување со жици

 • левиот дијаграм за поврзување со исто влезно напојување 220V,
 • правилниот дијаграм со различни напони, оптоварувањата може да поврзат 110V, но контролорот мора да напојува 220V (да претпоставиме дека го купивте 220V, можете да купите и други верзии, на пр. 24v)
2021 година Нови дијаграми за поврзување AL8010F
2021 година Нови дијаграми за поврзување AL8010F
Дигитален термостат AL8010F за регулирање на температурата со контрола на работниот статус на оптоварување за греење или ладење - жици и слика
AL8010F Термостат – слика на дијаграмот за поврзување

Мени за функции на контролорот за температура AL8010F

КодФункцијаМинМаксСтандардноЕдиница
HCРежим на ладење или греењеВХВ
ДТемпературна хистереза / разлика во враќањето1155°C
ЛСДолна граница за зададена точка-50СП-50°C
ХСГорна граница за зададена точкаСП120120°C
CAКалибрација на температурата-550°C
PTВреме на одложување на заштитата за ладење0101Мин

Како да го поставите целниот температурен опсег?

Целниот температурен опсег се состои од два дела: „СП – Д“ како крајна линија, и „SP + Д“ како горната линија, затоа, треба да ги поставите и „SP“ и „Д”(Хистереза)

 • SP е поставената точка на температурата; проверете го со притискање на копчето „постави“ во нормален работен статус, а потоа конфигурирајте го со притискање на копчињата „ГОРЕ“ и „ДОЛУ“; Притиснете го копчето „RST“ за да ги зачувате новите податоци.
 • Држете го копчето „постави“ 3 секунди за да влезете во интерфејсот на менито за функции, дознајте го „Д“, и променете го, не заборавајте да ја зачувате новата вредност.
 • Кога HC = C, тоа е режим на контролер за ладење, на „PT” (време на заштита за компресорот) опција работи;
 • кокошка HC = H, тоа е само a контролер за греење; наPT е бескорисен.

Код за грешка на AL8010F

Внатре во контролорот за температура AL8010F нема звучник. Затоа само покажува код за грешка на екранот.

 1. – – –” значи грешка на сензорот или отворено коло;
 2. HHH” предизвикана од собната температура го надминува горниот ограничен или краток спој на сензорот;
 3. „LLL“ значи измерена температура со термисторот пониска од долниот ограничен или краток спој на сензорот;

Упатство за корисникот на контролорот AL 8010F Преземи

Упатство за употреба на термостат AL8010F на шпански

Manual de usuario de Termostato AL8010F en español.pdf
Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.

Совет: ова упатство за корисникот е создадено врз основа на термостатот Elitech AL8010F, не можеме да ве увериме дека оваа брошура работи и на истите модели од други производители.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашањаМинимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи