STC-200 температурниот контролер нуди едно излезно реле за контрола на напојувањето на фрижидер или грејач или надворешен аларм единица.Минимална сума за нарачка: 100 УСД


Карактеристики на дигитален термостат STC-200+ се како што следува:

 • Ова може да биде звучен/видлив монитор за аларм за температура за фрижидерот, издувните гасови, просторијата за сервирање и стаклена градина;
 • Зададената точка на температурата и хистерезата го одредуваат целниот температурен опсег и одделно високите и ниските граници на достапната зададена точка на температурата;
 • Вметнете NVM во автоматската меморија постојните параметри, продолжете со сите податоци откако ќе се вратите, не треба повторно да ги конфигурирате;
 • Прилагодлива температурна хистереза, Време на одложување на компресорот и калибрација на температурата;
 • Аларм штом температурата во просторијата ќе го надмине мерливиот опсег или грешка на сензорот;
 • Аларм со врескање на звучникот и прикажан код за грешка.

Преден панел на контролорот за температура STC-200+

blank   blank blank


Дијаграм за поврзување на контролорот STC-200+

blank


Мени за функции STC-200+

КодФункцијаМинМаксСтандардноЕдиница
F0Разлика за враќање на температурата/хистереза1163°C
Ф1Време на одложување на заштита за фрижидер093Мин
F2Долна граница за СП Поставување-50F3-20°C
F3Горна граница за СП ПоставувањеF29920°C
F4Режим на ладење или греење или аларм131
F5Калибрација на температурата-550°C

Како да го поставите целниот температурен опсег?

Температурниот опсег беше дефиниран од „SP“ до „SP + Difference (Hysteresis)“ во овој уред.

 • SP значи поставена точка на температурата; тоа е долната граница во овој контролер;
 • Резултатот „SP + Hysteresis“ е горните граници (Тука хистерезата е еднонасочен параметар).
 • Од SP до „SP + Hysteresis“ е опсегот што корисникот сака температурата да се задржи; еднаш го надминува овој опсег, статусот на товарот ќе се промени; следете ги следните чекори за да го поставите:
  • Притиснете го копчето „SET“, кое ја покажува вредноста на SP;
  • Притиснете ги копчињата „ГОРЕ“ и „ДОЛУ“ за да го промените SP, кои F2 и F3 се ограничени;
  • Ќе се врати во нормален статус во 30-тите ако не работи.

Како да ги конфигурирате другите параметри на STC200+?

 1. Држете ги копчињата „SET“ и „Up“ истовремено за 4 секунди за да го внесете интерфејсот на функционалниот код; ќе видиш F0.
 2. Притиснете ги копчињата „ГОРЕ“ или „ДОЛУ“ за да го изберете кодот што сакате да го ажурирате;
 3. Притиснете го копчето „SET“ за да ја проверите постоечката вредност;
 4. Притиснете ги копчињата „ГОРЕ“ или „ДОЛУ“ за да ги прилагодите податоците;
 5. Притиснете го копчето „SET“ повторно во менито за функции и конфигурираната вредност се зачувува.

Повеќе совети:

 • Повторете ги чекорите 2 / 3 / 4 за да ги прилагодите другите параметри;
 • Притиснете „SET“ за 3 секунди за да зачувате податоци и да се вратите на нормалниот статус на мониторот.

Како да го земете како фрижидер температурен монитор и аларм?

 • Поставете го F4= 3;
 • Надворешното предупредување ќе се активира откако ќе се открие дека собната температура ќе го надмине безбедниот опсег (SP+Hysteresis и SP);
 • Како Систем за монитор на собна температура со вграден аларм и поддржан надворешен аларм, погоден е и за замрзнувач и за топла соба; но нема да го контролира фрижидерот или грејачот;
 • Може да се користи како монитор на температурата на издувните гасови/аларм за вода за аквариум/цистерна за риби, градите/исправен замрзнувач, сервер соба, спа соба, просторија за пушење, винарска визба итн.

STC-200 + Снимање проблеми и код за грешка

 • Е1: Мемориската единица е скршена
 • ЕЕ: грешка на термисторот
 • HH: откриена температура > 99°C
 • LL: откриена температура < -50°C
Повеќето грешки може да се решат со замена на нов сензор. Ве молиме најдете повеќе решенија од упатството за корисникот подолу.

STC-200+ Упатство за употреба Преземи

Упатство за употреба на термостат STC 200 на шпански

Manual de usuario de Termostato STC-200 en español.pdf
Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.
Повеќе совети:
 • Ова упатство се заснова на контролерот за температура Elitech STC 200+;
 • истите производи со слично пакување од други добавувачи треба да бидат конзистентни, но да не се гарантира дека се 100% исти.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашањаМинимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи