RC-113M-PID-Temperature-Controller-for-egg incubator incubator

113M PID термостат го прави температурата постепено се менува наместо нагло, што помага да се намали веројатноста за мртви јајца во меѓувреме, променете го односот на половите со фино контролираната температура на инкубација на јајцата на рептилите.


Содржина


Минимална сума за нарачка: 100 УСД


Карактеристиките на дигиталниот PID термостат RC-113M се како што следува:

 • Со прилагодлив ограничување за целната температураи Вредност за калибрација;
 • Во рамките на алгоритамот PID (Proportion Integral Derivative).
 • Автоматската меморија има податоци ако е исклучена струја; не треба повторно да го конфигурирате откако ќе се вратите напојувањето.
 • Со прецизност од 0,1°C и висока точност од ± 0,1°C помеѓу 25°C до 42°C;
 • Аларм кога собната температура ќе ја надмине мерливата граница на температурата.
 • Нуди заменлив осигурувач кој ја штити оваа единица на крајот од чипсетот;

Што е PID контролер за температура?

Јасно кажано, PID е еден вид аритметика. При пресметувањето ја зема предвид инерцијата и кумулативниот јаз за да се постигне точна и оптимална контрола. Може да ја посетите Википедија за подлабоко проучување.


Зошто да користите PID контролер за температура?

При примена на PID на контролорот на инкубаторот, придобивките се како што следува изведат кокошки

Намалете ја стапката на смртност на јајцата

Луѓето користат различни греалки за да помогнат во изведувањето на јајцата, а скоро сите греалки постојат позагревање (вишок топлина), со што температурата е повисока од очекуваното. Дури и ако користите контролер како STC-1000, можеби нема да добиете печено јајце бидејќи STC1000 го исклучува грејачот, но преостанатата топлина може да го убие ембрионското ткиво во јајцето.

Температурниот контролер со PID ги прави температурните промени постепено

Заедничкиот контролер може само да го вклучи/исклучува грејачот; тие се реле вградени термостати, исто како прекинувач, не може да го контролира задгревањето.

Сепак, PID термостатот може постепено да се зголемува бидејќи ја прилагодува стапката на моќност на грејачот со строго манипулирање со излезната електрична струја. Помалата моќност значи помало подоцнежно загревање/Преостаната топлина. На овој начин PID контролерот ја намалува стапката на смртност на јајцата.

STC-1000 VS RC-113M pid контролер за температура

PID контролер Продолжете го животниот век на грејачот

Некои корисници сакаат да постават мала температурна хистереза/разлика (на пример, 0,5℃), сакаат да ја одржат собната температура на инкубаторот во тесен опсег, тоа функционира, но ни носи нов проблем, тоа е работниот век на грејната единица ќе стане пократок, поради грејачот често се вклучува и исклучува. Можеби грејната лента нема да чини премногу, но што е со другите типови на грејачи, и уште нешто, регулаторот за температура со добро квалитетно реле кое максимум поддршка се вклучува/исклучува 100.000 пати.

RC-113M PID контролер за температура без реле, но во SRC единица, PID термостатот секогаш работи од моментот на вклучување; може да постигне потесен температурен опсег, а во меѓувреме да избегне вклучување/исклучување за кратко време.

Контролерот PID го намалува влијанието „Дневна и ноќна температурна разлика“.

На температурна разлика помеѓу денот и ноќта на некои места е обично надвор од она што го сликавме, ноќниот воздух студен, пладневната температура топла, заеднички контролер може да одржува константен температурен опсег, но температурниот опсег обично не е доволно мал, што е полошо што опсегот ќе се промени со надворешната температура.

Ноќната и дневната температурна разлика прави контролорот на температурата да генерира поголема грешка
Моделот на податоци е само за референца.

На пример, да ја поставиме „целната температура“ на 36,5℃ и да ја поставиме „разликата за враќање“ како 0,5℃ во STC-1000, тогаш очекуваниот опсег треба да биде од 36 -37 ℃, Но ќе најдете

   • Вистинскиот температурен опсег на пладне може да биде од 35,0 до 41,6 ℃. Бидејќи собната температура е висока до 32°C, термичката загуба е побавна, а потоа загревањето исто така исчезнува побавно.
   • Вистинскиот температурен опсег ноќе може да биде од 34,5 до 41,3 ℃. Бидејќи собната температура ноќе е само 26°C, термичката загуба е побрза отколку во текот на денот, исто како и после загревањето.

Со други зборови, на дневниот температурен распон на инкубаторот е реален од 34,5 до 41,6 Целзиусови степени, 41,6-34,5 = 7,1 ℃ или дури и пошироко. Ова е причината зошто многу одгледувачи на кокошки се обидуваат, но не успеаја да откријат зошто толку многу мртви јајца.

PID контролерот е поинтелигентен како одговор на надворешната промена на температурата бидејќи брзината на промена на температурата е еден од важните фактори за PID контролерот; накратко, ќе испушта посилна струја навечер и нуди послаба струја напладне.

Потесен температурен опсег корисен за инкубирање на изборот на пол.

Како што споменавме погоре, единицата PID обезбедува дотерување контрола на температурата. Овозможува инкубира повеќе женски влекачи или за спротивна намена.

инкубација на јајца од рептили


Преден панел на термостат RC-113M

blank

 

blank

 

blank

Совети:

 • Црвената икона за снег и иконата на вентилаторот се бескорисни во 113M, а екранот со дигитална цевка се користи и во други контролери за температура.
 • Црвеното мало ѕвонче е за аларм кога грешката или температурата на сензорот ќе го надминат опсегот -15 ~ 110 °C.
 • Црвениот фонт „Set“ се појавува кога корисникот ќе го конфигурира овој контролер.

 


Заден панел и дијаграм за поврзување на 113M PID контролер

Контролорот за температура RC-113M PID поседува сензор од 50K
Контролорот за температура RC-113M PID поседува термистор од 50K за висока прецизност
дијаграм за поврзување на контролорот за грејач 113M PID од haswill
дијаграм за поврзување на контролорот за грејач 113M PID од haswill

Внимание: Струјата поминува низ внатрешноста на опремата, што ќе го загрее КРР. Иако внатре има ладилник и осигурувач, ефикасноста на дисипација на топлина е ограничена, па оттука моќноста на оптоварувањето не смее да биде поголема од 500 W. Ако уредот не работи, обидете се да го замените осигурувачот.

 
4 RC-113M PID Контролор за температура за греење - 4 жици дијаграми слика во живо
дијаграм за поврзување слика во живо на RC-113M PID контролер за температура

RC-113M PID ожичување на регулаторот за температура


Мени за функции

Совети:

 • Пристапете до оваа табела од компјутерскиот прелистувач за најдобро искуство;
 • Лизгајте лево и десно за да видите повеќе колони или пробајте го режимот на работната површина на вашиот мобилен телефон.
 • или Преземете го PDF; или Погледнете го на Лист на Google
КодФункцијаМинМаксСтандардноЧекор
F01Долна граница за СП -10.0СП-10.01.0
F02Горна граница за СПСП100.0100.01.0
F03Калибрација (°C)-7700.1

Како да го поставите целниот температурен опсег? Да ја наречеме целната температура како SP (зададена точка)

 • Притиснете го копчето „SET“ и ќе ги најдете скоковите на стандардната вредност,
 • Притиснете ги копчињата „ГОРЕ“ и „ДОЛУ“ за да го промените SP, што го ограничуваат LS и HS;
 • Ќе се врати во нормален статус во 5-ки ако не работи.

Совети:

 • Нема температурна разлика / Хистереза во овој уред и не треба да го најдете за подесување;


Како да ги конфигурирате другите параметри?

 1. Држете го копчето „SET“ за 3s за да го внесете интерфејсот на функционалниот код и ќе видите F01;
 2. Притиснете го копчето „SET“ за да ја видите постоечката вредност;
 3. Притиснете ги копчињата „ГОРЕ“ или „ДОЛУ“ за да ги промените податоците;
 4. Притиснете „SET“ за да ја зачувате новата вредност и на екранот повторно се прикажува F01;
 5. Сега притиснете го прекинувачот „ГОРЕ“ или „ДОЛУ“ на F02, F03;

Повеќе совети:

 • Повторете ги чекорите 2 – 5 за да ги прилагодите другите параметри;
 • Притиснете го копчето „RST“ за да излезете од режимот за поставување и да се вратите во нормален статус;
 • Сите нови податоци ќе се зачуваат автоматски и ќе се вратат во нормален статус за 15 секунди ако не работат.
 • Прво променете ги F01 и F02 ако не можете да го поставите SP на вашата наменета температура.
 • максималната контролирана температура е 100℃, затоа оваа единица не треба да се зема како регулатор на температурата на рерната.

RC-113M PID термостат Решавање проблеми

Звучник во внатрешноста на контролорот 113M, така што ќе видите дека вреска штом ќе се случи грешка, и има три типа на код како што следува

 • EE.E може да се активира од три причини
  • Колото на термисторот е кратко или отворено
  • термистор Температура >110°C
  • термистор Температура < -15°C
 • EE.H значи температура на термисторот >110°C
 • EE.L значи температура на термисторот < -15°C
Повеќето грешки може да се решат со замена на нов сензор. Ве молиме најдете повеќе решенија од упатството за корисникот подолу.

Упатство за употреба на RC-113M PID контролер

Упатство за употреба на термостат PID RC113M на шпански

Прирачник за користење на Термостатот PID RC-113M en español.pdf
4
Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.

Поврзани прашања

Како да ја смените влажноста во инкубаторот?

Лесно е да се подигне, само ставете чинија во кутијата за инкубација и потоа наполнете малку вода, но ако сакате да ја намалите влагата од воздухот, можете да се обидете да ставите изгорена вар или други материјали кои лесно ја апсорбираат влагата.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашањаМинимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи