blank

Како да прилагодите контролер на температура од Кина? Haswill Electronics ви помага да го развиете со ниска цена за неколку недели.

Што е регулатор на температура?

регулаторот за температура е дигитален производ кој поседува условни прекинувачи кои автоматски ќе ги вклучат/исклучуваат поврзаните релеи на поврзаните оптоварувања како компресорот, кој нуди ладен воздух за прилагодување на температурата во просторијата; беше наречен и термостат.

Пред да го употреби, корисникот мора да постави целен температурен опсег, а контролорот според тој опсег да процени дека го прекинува напојувањето или напојувањето на товарот.


Зошто да го прилагодите контролорот на температурата?

Постојат многу класични регулатори за температура на пазарот, на пр

 • Термостат STC-1000 поседува двојни релеи, едно за контрола на компресорот, а друго за контрола на грејачот;
 • STC-8080H контролер за температура на одмрзнување нуди и две излезни релеи: едно за компресорот и друго за единицата за одмрзнување;
 • Термостат STC-9200 поседува 3 релеа: едното за ладење, второто за одмрзнување и последното за контрола на вентилаторот кој е во близина на испарувачот;
 • TCC-2320A може да ги контролира и компресорот и светлото, откако корисникот ќе ја отвори вратата од кабинетот за пијалоци за ладење, светлото ќе се вклучи.

Сепак, тоа не значи дека постоечките регулатори за температура би можеле да ги задоволат сите ваши барања, на пр

 • можеби чувствувате дека функцијата на термостатот за одмрзнување STC-9200 е премногу, сакате да исечете дел од него; во меѓувреме, додајте или приспособете дел од функциите на највисоко ниво.
 • Можеби сакате нов изглед или револуционерен начин на интеракција за да се издвоите од конкуренцијата и да стекнете поголем удел на пазарот.
 • И со напредокот на технологијата, многу апарати за домаќинство додадоа функции за контрола на Интернет, а развојот на комерцијалните фрижидери е побавен од оној на фрижидерите за домаќинство.

Како да прилагодите нов контролер на температурата?

Како што знаете, најважните делови од дизајнирањето и развојот на нов контролер на температурата вклучуваат:

 • Димензии на монтирање: се одлучува за големината на задниот панел и капацитетот на комората.
 • Големина на предниот панел: се повеќе фабрики прифаќаат поголеми панели отколку порано, големите панели нудат поголеми и јасни фонтови и поинтелигентни копчиња;
 • Наведете ги функциите: кажете ни кои функции ќе ги покрива вашиот нов контролер, контролирајте го само компресорот, дозволувајте одмрзнување или наместете неколку минути за капење вода, а ние ќе ја дизајнираме плочката според овој дел.
 • Изберете сензор и кабел, покриени со TPE или гума, со метални краеви или пластика, или магнетен крај, кабел од 2 метри или подолг?
 • Икони и стил на фонт: имаме колекција на класични икони и светли стилови за избор и добредојдени да понудиме нови дизајни ако сакате.
 • Дијаграм за поврзување: може да ни го понудите, а Haswill Electronics би можел да го нацрта за вас.

Откако ќе ги добиеме сите податоци и вашите барања, ќе ги анализираме овие документи, а потоа ќе дадеме опции или предлози.


Колку ќе чини приспособувањето на дигитален контролер за температура?

Трошоците за развој главно се состојат од три дела:

 • Надоместоци за мувла:
  • Ако не ви се допаѓаат сите постоечки калапи и сакате целосно да развиете нов, надоместокот за калапот може да биде од 5000 до 10 илјади УСД според големината, префинетоста на калапот и режимот на интеракција човек-машина.
  • ако усвоите веќе постоечки калап и ако е изводлив, тогаш честитки! без надомест!
  • ако се согласувате да користите постоен калап, но дел од него е работен, на пример, задниот панел и комората во просторијата се доволни, само треба да направиме нов калап за предниот панел, а вие треба да платите само за тој дел .
 • Надомест за развој:
  • Ако вашиот нов дизајн се заснова на постоечки контролер и лесно се менува врз основа на него, цената може да биде само 300 УСД или помалку;
  • Но, ако вашиот дизајн има голема разлика од сегашните производи, тоа може да биде 1000 УСД или повеќе.
 • Производ Единечна цена се зголемува според количината
  • пред сè, секоја нарачка за прилагодување треба да биде не помала од 500 ЕЕЗ;
  • колку повеќе производи купите, толку пониска цена ќе добиете.
  • општо земено, цените на повеќето контролори нема да бидат повисоки од 30 УСД/компјутер, да, можеби се сеќавате дека единечната цена е обично 60 УСД или 80 УСД во Европа/САД, иако сте платиле илјадници долари како такса за развој, затоа си тука.

Колку време ќе биде потребно за да се развие нов контролер на температурата?

Исто како горенаведената цена,

 • ако Haswill Electronics ви помогне да приспособите целосно нов контролер, во основа кажано 2 месеци или повеќе за да ги понудите првите примероци;
 • Доколку производите се базираат на постоечкиот контролер, 3-4 недели се доволни за дизајнирање и правење примероци.
 • Откако ќе ги добиете примероците, ќе ги тестирате и ќе ни дадете повратни информации што е можно поскоро, ние повторно ќе го провериме и измениме планот доколку е потребно, а потоа ќе ви доставиме нови примероци.
 • Откако вашата страница ќе потврди дека сè е во ред, ние одиме на големо производство.

Посакуваме овој напис да ви помогне да ги откриете повеќето прашања за тоа како да приспособите контролер за температура од China Haswill Electronics, само контактирајте со нас за подлабока дискусија.

Поврзани производи