STC-2304 е a дигитален термостат со висока ниска граница со 3 излезни релеи до жици и контрола а Фрижидер и вентилатор за испарување Одмрзнување и вентилатор за испарување, чиј статус на напојување е променлив од вградениот микро-компјутер. Вообичаено е погоден за замрзнувачи со ниски температури кои лесно се замрзнуваат на испарувачот и бараат попрецизна контрола врз работната состојба на турбината на ветер.

Минимална сума за нарачка: 100 УСД


На контрола на одмрзнување на испарувачот функција на STC-2304, како иста како и на STC-2303 термостат за одмрзнување. Тие ги користат „поставките за време“ и „вредноста на температурата на стоп-одмрзнување“ за да стигнат до одмрзнувањето автоматски и паметно; Освен тоа, може да го контролира вентилаторот на испарувачот со текот на времето и да понуди 5 типа на опции за режими на работа на вентилаторот.

Карактеристики

 • 6 копчиња чувствителни на допир;
 • Температурата за вклучување/исклучување го одредува целниот температурен опсег, поставете ги директно со копчињата за кратенки;
 • Вметнете NVM во автоматската меморија постојат параметри, продолжете со сите податоци откако ќе се вратите, не треба повторно да ги конфигурирате;
 • Прилагодлива калибрација на температурата;
 • Контролирајте го ладењето според температурата и времето на одложување на заштитата на компресорот што може да се уредува; компресорот работи 15 минути и запира 30 минути по грешка на сензорот;
 • Контролирајте го одмрзнувањето по време и температура и нуди 2 опции за режим на броење време за циклус на одмрзнување и достапно вештачко принудно одмрзнување;
 • Обезбедете време за капење вода што може да се уредува по одмрзнувањето;
 • Контролирајте го алармот за прекумерна температура во просторијата за замрзнување по време и температура, и нуди две посебни опции за време на одложување на алармот на контролорот прво вклучување и преостанатото време;
 • Аларм по код за грешка на екранот, а звучникот вреска;
 • Контролирајте го вентилаторот според времето и температурата и
  • Нуди 2 типа режими на броење време за циклусот на вентилаторот;
  • Нуди 2 типа режими на броење време за времето на одложување на алармот.

Преден панел на термостат за одмрзнување STC-2304

blank

blank

blank


Дијаграм за поврзување на термостатот за одмрзнување STC-2304

Дијаграм за поврзување на дигиталниот контролер на температурата STC 2304
Дијаграм за поврзување на дигиталниот контролер на температурата STC 2304
Haswill Electronics STC 2304 Контролор на температура 4 жици слика
Haswill Electronics STC 2304 Контролор на температура 4 жици слика


Мени за функции на термостат за одмрзнување STC-2304

КатегоријаКодФункцијаМинМаксСтандардноЕдиница
Одмрзнување Ф1Трајно време за одмрзнување112010Мин
F2Циклус на одмрзнување / Време на интервал 01206Час
F3Циклус на одмрзнување / Режим на броење на време на интервал011°C
0Збирот на работното време на контролорот
1Збирот на работното време на компресорот
F4Време на капење вода01203Мин
F5Одмрзнување со, 010Мин
0:Електрично-термички
1:Топол гас
F6Температура за стопирање на одмрзнување-405010°C
ВентилаторF7Режим на вентилатор-180300гС
F8Време на одложување за вентилаторот првпат работи
(брои време од моментот на F4 завршено)
030030С
ТемпF9Време на одложување за заштита на компресорот0100°C
Аларм F10Време на одложување на алармот од вклучувањето на контролорот0.124.02.0Час
F11Вредност на над-температура на алармот0505°C
F12Време на одложување на алармот по F10
(брои време од моментот на F10 завршено)
012010Мин
ТемпF13Калибрација на температурата-10100°C
За разлика од STC-2301/2/3 може да биде контролер за грејач, опцијата F14 не е достапна во овој уред бидејќи е дизајнирана како ладилен термостат со функцијата за управување со одмрзнување и контрола на вентилаторот.

Како да ја поставите температурата за стартување/запирање на товарот?

 • Копче [On Temp]: допрете го ова за да го проверите/уредите постоечкото [Temperature value to Turn-on the Load], знакот „On Temp“ осветлување;
 • Копче [Off Temp]: допрете го ова за да го проверите/уредите постојното [Temperature value to Turn-off the Load], знакот „Off Temp“ осветлување.

Упатство за употреба на STC-2304 термостат за одмрзнување

 

Упатство за употреба на термостат STC 2304 на шпански

Manual de usuario de Termostato STC-2304 en español.pdf
Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.

Научете што не може да направи оваа единица:

 • Не може да го контролира алармот за прекумерна температура на единицата за одмрзнување; ве молиме проверете го STC-9100 наместо тоа.
 • Може да го запре вентилаторот по температура, но не може да го вклучи вентилаторот според температурата на испарувачот; ве молиме проверете го STC-9200 како алтернатива.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашањаМинимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи