Хасвил U135 USB логер за податоци за температура и влажност за следење и зачувување на вредноста на топлинската и влагата минимум на секои 10 секунди (можно да се уредува).

U135 со мерлив опсег од -30 до 70 ℃, и стапка на влага од 1,0 до 99,9 % RH.

Овој рекордер за релативна влажност на температурата со мала големина е лесно пренослив; ги нуди податоците во TXT, PDF и CSVформат.

Пакет: 200 Парчиња/CTN.

Се продава дигитален USB дневник за податоци за температура и рекордер за влажност - Подготвен за испорака од Кина - за повеќекратна употреба - LCD дисплеј - презентација PDF- ниска цена - бесплатни примероци - MOQ 200 компјутери

Седиштето за податоци за температура и влажност U135 постои два вида: U135B со вграден сензор и U135E со надворешна сонда за сензор (стандардна должина на кабелот е 100 cm); тоа се дигитални термометри и рекордери, кои можат да ја мерат и да ја снимаат вредноста на топлината и влагата, на податоците што може да се прочитаат на екранот или да се добијат од USB-портата со специјален софтвер на компјутер.

 


Минимална сума за нарачка: 200 УСД


Основни карактеристики

 1. Сензор за влажност со висока точност: ± 3% RH (25℃, 20~80%RH), други ±5%RH;
 2. Температурен сензор со висока точност: ± 0,5 ℃ во опсег од -20 до +40 ℃ и ± 1,0 ℃ надвор од тој опсег;
 3. Капацитет: прочитајте до 48.000 групи вредности;
 4. IP 65 класа водоотпорен;
 5. USB 2.0 порта: plug and play, не е потребен дополнителен погон; податоци за автоматско пребарување и температурни криви за мапирање.
  blank
 6. Емисии 13 примарни податоци на екранот;
 7. Списокот со мени е циклично префрлен;
 8. Постојат само два клуча, но со 6 методи на работа
 9. Компактна големина и лесен, џебен и пренослив;
 10. Надворешните сензори за логери на податоци U135E со кабел од 1 m, надворешен дијаметар од 3 mm Ø, може да ја регистрираат температурата на водата од контејнерот за референца, подземните води, базенот итн.; U135B во внатрешноста на сензорите за влага и температура.
 11. Индикатор за слаба батерија: Визуелно предупредувањеИкона за аларм при преминување на предефинирани прагови;
 12. USB заштитна обвивка што не се откачува за да се избегне загуба.
 13. Програмабилното долно/горно ограничување за активирање аларм на екранот.

Програмабилни карактеристики

Конфигурирајте ги долунаведените карактеристики со бесплатниот софтвер за снимачи на температура од Haswill Electronics

Напредните карактеристики на haswill USB логерот за податоци за евиденција на температура и влажност
Напредните карактеристики на има ќе има USB логер за податоци за снимање на температура и влажност
 1. Вашата конфигурација може да се зачува како нова шаблон за масовно ажурирање на други логери;
 2. Поддршка Фаренхајт единица (℉), стандардно како Целзиусови степени (℃);
 3. Период на земање примероци што може да се уредува, стандардно како 1 минута, мин. 10 секунди и максимум 86400 секунди (24 часа), чекор +10 секунди;
 4. Период на примерок за поединечно прекумерна температура/стапка на евиденција, во случај на собна температура над безбедносната линија, оваа поставка помага да се снимаат повеќе податоци со поголема фреквенција (10 секунди најбрзо); Покрај ова, има и време на доцнење на алармот кое може да се прилагоди од 0 до 240 мин.
 5. Калибрирани опции за температура и влажност достапни во овој дневник
 6. Стандардната вредност за калибрација е скриена; можете да го прикажете со неколку кликања.

  како да ги калибрирате температурата и влажноста на има ќе има USB логерот за податоци
  како да ги калибрирате температурата и влажноста на USB-логерот за податоци има волја


Придобивки

Димензии на Haswill USB температурен логатор на податоци
Димензиите на Haswill USB135 Температурен логерот на податоци е многу мал и лесен, лесен за пренослив; Избришете го копче за кратенка за податоци: 10s за да ги исчистите сите записи (опција за препишување, дозволувајте или забрането препишување на старите податоци, зависи од вас;). Шкафче за клучеви: за да се избегне случајно допирање;
Има дигитален USB дневник за податоци за температура и релативна влажност со батерија што може да се замени
Повторно може да се употреби: Овој логер за податоци за релативна влажност со заменлива 3V литиумска батерија CR2450 Заштеда на енергија: 1 нова батерија обично го напојува овој уред непрекинато работи 1 година (Состојба на експериментот: периодот на земање примероци е 1 мин, а собната температура е стабилна на 20℃ );
Бесплатен софтвер за стекнување податоци од USB 2 0 приклучокот на Haswill дигиталниот USB мерење податоци за температура
Бесплатен софтвер за стекнување податоци од приклучокот USB 2 0, Plug-and-Play
Haswill U114 temperature logger IP65 CLASS WATERPROOF
Haswill U135 температурен логер IP65 Класа водоотпорен
Ќе има USB дигитален дневник за податоци за максимум 48000 податоци
Haswill USB дигитален логер за влажност, максимум снима 48000 податоци, стандарден период на земање примероци 1 мин континуирано работење цел месец

Период на примерокВкупно секундиВременски распон
10 с4800005 дена 13 часа 20 мин
30 с144000016 дена 16 часа
1 мин288000033 Дена 8 часа
2 мин576000066 Дена 16 часа
5 мин14400000166 дена 16 часа
10 мин28800000Речиси 11 месеци

13-те примарни статистики

ги прикажува моменталната температура и влажност, датумот и времето автоматски ќе се ажурираат штом ќе се вметнат во компјутер со нашиот бесплатен софтвер
ги прикажува моменталната температура и влажност, датумот и времето автоматски ќе се ажурираат штом ќе се вметнат во компјутер со нашиот бесплатен софтвер
Мерлив опсег од -30 до 70 степени и 1 до 99,9 % RH влажност; максимум снима 48000 низи
Мерлив опсег од -30 до 70 степени и 1 до 99,9 % RH влажност; максимум снима 48000 низи
ги прикажува максималната и минималната температура и влажност при снимање на податоци на LCD дисплеј
ги прикажува максималната и минималната температура и влажност при снимање на податоци на LCD дисплеј

Ќе има дигитален USB дневник за податоци за температура поддржува Целзиусови и Фаренхајтови прекинувачи
Ќе има дигитален USB дневник за податоци за температура на влажност поддржува прекинувач Целзиусови и Фаренхајтови
Haswill temperature humidity logger OEM service help you to custom package and logo
Систем за следење на температура и влажност ќе ви помогне да го прилагодите пакетот и логото.

Видео-упатство за употреба и поставување на дневници на податоци за температура

Ова видео е достапно и на гласови на други јазици, изберете го од горниот десен агол на видеото подолу


Апликации на U135 USB логерот за податоци за температура влажност

Дизајнирани со опсег од 30 степени под нулата до 70 степени над нулата, овие логери на податоци можат да ги задоволат најголемите барања за температура и влажност, освен индустриската екстремна висока/ниска температура. На пример,

 • Земјоделска температура на стаклена градина и монитор на релативна влажност,
 • мерење на температурата на храната во фрижидер при производство/складирање/транспорт,
 • снимајте ја температурата при транспортирање на вакцините COVID-19 и проверете ги податоците за температурата за да потврдите дали моќта на вакцината е сè уште ефикасна; Не мора да користите сложен систем/уред за следење за да ја снимате температурата.
 • Бидејќи трагачот за плодност на температурата постојано и автоматизиран ја следи и снима температурата.

PDF Упатство за употреба Бесплатно преземање

У135 Упатство за употреба на податоци за снимач на податоци за температура и влажност.pdf


Алтернативни производи

 • U114 и U115 снимајте само температура.
 • Дневник на податоци за температура на Elitech RC-5 е исто како и нашиот температурен логер U115, но со различна обвивка, помал капацитет од 32000 податочни низи, подолг мин. период на земање примероци (10m) и цена повисока
 • STC-200+ Контролор на температура може да вклучи надворешен аларм, далечинскиот аудио уред ќе се исклучи штом собната температура ќе ја надмине безбедносната линија што сте ја поставиле.
 • STC-9100 е како STC-200, но нуди повеќе опции, главно како термостат за одмрзнување.

Минимална сума за нарачка: 200 УСД


Препорачани написи