Ќе има дигитален USB температурен логер со термистор за температура ја следи и ја снима вредноста на температурата на секои 1 минута (може да се уредува), напојуван од батерија со копче 3V DC.

Овие температурни снимачи се повеќекратно употребливи, вообичаено се температурни податоци што може да се следат за складирање и испорака на храна и лекови во фрижидер, особено откако ќе бидат достапни вакцините за Ковид-19.

На оваа страница има четири типа логери на податоци за температура според положбата на сензорот за температура и опсегот на температурата.

Пакување: 200 ЕЕЗ/CNT.
 


Список на податоци за дневници на податоци за температура на USB

ПредметиU114BU114EU115BU115E
Опсег на мерење-20 до 60 ℃-20 до 60 ℃-30 до 70 ℃-30 до 70 ℃
Позиција на сензоротВграденНадворешенВграденНадворешен
Формат на документСамо TXTСамо TXTTXT, PDF, CSVTXT, PDF, CSV
Во фрижидерот, инкубаторот и сл. за помали простори, како што се чилери за вода, можете да изберете снимачи на температура со надворешни сонди за лесно вметнување.
Се продава дигитален мерач на податоци со USB приклучок
Се продава дигитален мерач на податоци со USB приклучок


Минимална сума за нарачка: 200 УСД


U114 и U115 Temp Dataloggers Основна карактеристика

 1. Висока точност: ± 0,5 ℃ во опсег од -20 до +40 ℃ и ± 1,0 ℃ надвор од тој опсег;
 2. Капацитет: прочитајте до 48.000 вредности;
 3. IP 65 класа водоотпорен;
 4. Логер за USB 2.0 порти: plug and play, не е потребен дополнителен погон; податоци за автоматско пребарување и температурни криви за мапирање.

  PDF извештај со температурни графички криви
  PDF извештај со температурни графички криви

 5. LCD-екранот покажува 8 централни вредности на екранот.
 6. Список со мени прекинувач за јамка;
 7. Постојат само два клуча, но со 6 методи на работа
 8. Компактна големина и лесен, џебен и пренослив;
 9. Надворешни сензори на податоци (U114E & E115E) жичени со кабел од 1m, Ø 3mm
 10. Индикатор за слаба батерија: Визуелно предупредувањеИкона за аларм при преминување на предефинирани прагови;
 11. USB заштитна обвивка што не се откачува за да се избегне загуба.
 12. Програмабилното долно/горно ограничување за активирање аларм на екранот.

Програмабилни карактеристики

Конфигурирајте ги долунаведените карактеристики со софтверот за бесплатно стекнување податоци од Haswill Electronics

 advanced features of haswill USB temp data logger to records temperature only
Напредните функции на има USB логерот за температура за да ја снима само температурата
 1. Вашата конфигурација може да се зачува како нова шаблон за масовно ажурирање на други логери;
 2. Поддршка Фаренхајт единица (℉), стандардно како Целзиусови степени (℃);
 3. Период на земање примероци што може да се уредува, стандардно како 1 минута, мин. 10 секунди и максимум 86400 секунди (24 часа), чекор +10 секунди;
 4. Период на примерок за поединечно прекумерна температура/стапка на евиденција, во случај на собна температура преку безбедносната линија, оваа поставка помага да се снимаат повеќе податоци со поголема фреквенција (најбрза 10 секунди); покрај тоа, има и време на доцнење на алармот прилагодливо од 0 до 240 мин.
 5. Опција за калибрирана температура достапни во овој дневник
 6. Стандардната вредност за калибрација е скриена; можете да го прикажете со неколку кликања.

  како да ги калибрирате температурата и влажноста на има ќе има USB логерот за податоци
  како да ја калибрирате температурата на USB-логерот за податоци има волја


Придобивки од USB логерот за температура

 1. Повторна употреба: Заменлива 3V литиумска батерија CR2450
 2. За заштеда на енергија: 1 година со 1 примерок на 10 секунди, а максималното време на подготвеност е скоро три години (Состојба на експериментот: периодот на земање примероци е 1 мин и собната температура стабилна како 20℃);
 3. Избришете го копчето за кратенка за податоци: 10 секунди за чистење на сите записи.
 4. Шкафче за клучеви: да се избегне случајно допирање;
 5. Сигурен:Понудете опција за препишување, дозволете или забранете препишување на старите податоци, тоа е на вас;
 6. Пренослив, мал волумен;
 7. Plug-and-Play;
 8. Достапна цена, евтин, но повеќе од тоа што чини овој даталог;
 9. Долг континуиран работен период, 5 дена 13 часа и 20 минути за минимален интервал од 10 секунди;
Димензии на Haswill џебен USB мерење податоци за температура
Димензијата на Haswill USB температурен логерот на податоци е мала, лесен за носење во вашиот џеб
Има дигитален USB дневник за податоци за температура со заменлива батерија со копчиња
Haswill даталогер за повеќекратна употреба со заменлива батерија со копче CR2450
Haswill U114 USB температурен логер со водоотпорна корист IP65
Haswill U114 USB температурен логер со водоотпорна корист IP65
Haswill температурен логер U114 со USB порта мери и снима температура од минус 20 степени до 60 Целзиусови степени
Температурниот логер U114 ќе се движи од -20 степени до 60 Целзиусови степени, U115 од -30 до 70 °C
 1. Првите три секции се температурата во реално време, датумот и моменталното време; Датумот и часовникот ќе се синхронизираат автоматски штом ќе го вметнете овој уред во компјутер.
 2. Долниот дел од горната фотографија прикажува пет делови; средината е колку записи се зачувани во овој логер. Првите две се мерливиот температурен опсег на оваа единица; последните две се макс/мин вредност во меморијата.
Ќе има USB дигитален дневник за податоци за максимум 48000 податоци
Haswill USB дигитален дневник за податоци за температура максимално запишува 48000 податоци, стандарден период на земање примероци 1 мин континуирано работење цел месец

 

Период на примерокВкупно секундиВременски распон
10 с4800005 дена 13 часа 20 мин
30 с144000016 дена 16 часа
1 мин288000033 Дена 8 часа
2 мин576000066 Дена 16 часа
5 мин14400000166 дена 16 часа
10 мин28800000Речиси 11 месеци
Ќе има дигитален USB дневник за податоци за температура поддржува Целзиусови и Фаренхајтови прекинувачи
Ќе има дигитален USB дневник за податоци за температура поддржува прекинувач Целзиусов и Фаренхајт
Ќе има прилагодено пакетче и лого 2 на температурен термометар
Хасвил USB термометарски лого на податоци нуди OEM пакет и лого

Апликации

Транспорт со ладен синџир

Со Haswill едноставниот, но моќен снимач на податоци на возилото, следењето на температурата во ладниот ланец за време на испораката станува полесно и поштедливо. Возачот на камионот ладилник треба да се фокусира на возењето, да не престанува да вози и да ја проверува собната температура на контејнерот повторно и повторно. Ресиверот на контејнерот може да следи сè од USB-логерот.

Магацин за замрзнување / ладно складирање

Во споредба со традиционалниот систем за следење на температурата на ладењето со повеќе уреди, нашиот DC логатор на податоци за ладење е лесен за пренослив, а цената е прифатлива; Професионалниот утрински систем со температура за складирање на ладилници е скап, и обично се потребни месеци за да се дизајнира и изгради, тој е непотребен за повеќето сопственици на мали замрзнувачи/магацин.

Решетка за сервер Монитор на температура

Собата на серверот генерира многу топол гас, а климатските услови траат ден по ден, што е многу поможно да се прекине од станбената апликација. Паметниот менаџер инсталира монитор на термометар или а дигитален термостат со функција за аларм, но тие уреди не можат да ги меморираат податоците. Ви ја покажуваат температурата во реално време без разлика дали имате време или не, денес даталогерот го реши овој проблем.


Видео-упатство за Употреба и поставки за логери на податоци за температура на USB на Haswill

Ова видео е достапно и на гласови на други јазици, изберете го од горниот десен агол на видеото подолу


PDF Упатство за употреба Преземи

У114 УСБ Температурен логатор на податоци Упатство за употреба.pdf

U115 USB Температурен логатор на податоци Упатство за употреба.pdf


Алтернативни производи

 • Дневник на податоци за температура на Elitech RC-5 е исто како и нашиот U115 темп-логер, но со различна обвивка и повисока цена
 • U135 ги евидентира и температурата и влажноста
 • STC-200+ Контролор на температура може да вклучи надворешен аларм, далечинскиот аудио уред ќе се исклучи штом собната температура ќе ја надмине безбедната линија што сте ја поставиле
 • STC-9100 е како STC-200, но нуди повеќе опции, главно термостатот за одмрзнување со алармантна функција.


Минимална сума за нарачка: 200 УСД


Препорачани написи