blank

Çmimi më i fundit i kontrolluesit të temperaturës STC-1000, manuali i përdorimit, zgjidhja e problemeve, diagrami i lidhjeve, video udhëzuese për vendosjen dhe termostatet alternative.

Shuma minimale e porosisë: 100 USD


STC-1000 është një kontrollues i temperaturës për të gjitha qëllimet klasik i bazuar në mikrokompjuter, më i shitur nga viti 2005, cilësi e dëshmuar e qëndrueshme dhe çmim i ulët aktualisht;
Termostat STC-1000 nga Kina

Më shumë veçori të STC-1000

 • Modaliteti klasik, shumë video DIY të disponueshme në YouTube;
 • Pika e caktuar e temperaturës dhe histereza për të përcaktuar intervalin e synuar të temperaturës;
 • Kalibrim i rregullueshëm i temperaturës;
 • Koha e vonesës së mbrojtjes së programueshme ndihmon në zgjatjen e jetës së ngarkesave;
 • Alarmi sipas kodit të gabimit shfaqet në ekran dhe sinjalizuesi bërtet sapo temperatura e sensorit të jetë mbi intervalin e matshëm ose gabimi i sensorit.
 • Futni NVM në memorien automatike parametrat ekzistues, rifilloni të gjitha të dhënat pasi të ktheheni, nuk keni nevojë ta konfiguroni përsëri.

Si funksionon kontrolluesi STC-1000?

Në thelb, kjo njësi STC-1000 është vetëm një ndërrues me kushtet e mëposhtme:

 1. Gjendja e temperaturës Në ndërfaqen e konfigurimit ekziston një vlerë e cilësimit të temperaturës (pika e caktuar) dhe një vlerë e histerezës/diferencës. Të dyja janë të redaktueshme dhe këto dy të dhëna vendosin Gamën ideale të temperaturës.
 2. Gjendja e kohës Ekziston një vlerë e kohës së vonesës (opsion nga 1 deri në 10 minuta) për të mbrojtur kompresorin nga fillimi-ndalimi shpesh; është koha e numërimit nga momenti kur kompresori ndalon herën e fundit; Releja në makinën ftohëse pa energji elektrike përpara se koha e menjëhershme të kalojë këtë Kohë Vonese.

Sonda e sensorit NTC mat temperaturën e menjëhershme çdo disa sekonda dhe dërgon të dhëna në mikro-kompjuter për krahasim me intervalin e temperaturës së synimit; Pasi të tejkalohet ai diapazon dhe të arrihen gjithashtu kushte të tjera si vonesa kohore, statusi i releve mund të ndryshohet. Kjo është mënyra se si kjo njësi kontrollon statusin e punës të ngarkesave të lidhura për të mbajtur një interval ideal të temperaturës.


Si të përdorni kontrolluesin e temperaturës STC-1000

 gjerësia=

Paneli & Butonat

 • butonin "Fuqia".: Shtypja e gjatë ndiz ose fiket. Shtypja e shkurtër ruan cilësimet aktuale kur është në modalitetin e programit SET.
 • butonin "S".: Cilësimi, Shtypja e gjatë e vendos këtë njësi në modalitetin e programit Set dhe dritat LED Set.
 • butonin "∧".: Në modalitetin normal, shtypni atë për të shfaqur "Pika e përcaktimit të temperaturës"; Rrit vlerën kur është në modalitetin e programimit
 • butonin "∨".: Në funksionimin normal, shtypni atë për të parë "Temperature Hysteresis / Vlera e Diferencës", Zvogëlon vlerën kur vendoset.

Kontrolluesi dixhital i temperaturës STC-1000 - Vetëtestimi me fuqi

Ikonat dhe shifrat në ekran

 • Treguesi i vendosjes: ndizet vetëm kur është në modalitetin e konfigurimit/konfigurimit/programit;
 • Treguesi "Cool":
  • E qëndrueshme ON: funksionimi i kompresorit;
  • Vezullim: Koha e vonesës së kompresorit.
 • Treguesi "Nxehtësia": reletë e ngrohjes të mbyllura.
STC-1000 Kontrolluesi dixhital i temperaturës - Statusi normal i punës
STC-1000 Gjendje normale

Paneli i pasmë dhe instalimet elektrike të termostatit STC-1000

Dimensioni dhe kësti

Dimensioni i instalimit të pjesës së pasme të termostatit dixhital STC-1000 është 71 * 29 cm, ndërsa dimensioni i panelit të përparmë është 75 * 34 cm; Dy kapëse me ngjyra portokalli për ta mbajtur këtë njësi gjatë montimit.


STC 1000 Diagrami i instalimeve elektrike

Stc-1000 Termostat Wiring GIF video nga haswill
Video GIF e instalimeve elektrike të termostatit STC-1000

Kontrolluesi dixhital i temperaturës STC-1000 - Diagrami i ri i instalimeve elektrike 2021

Diagrami i ri i lidhjes STC1000

 • Termina 1 dhe 2 për fuqinë hyrëse, maksimumi jo më shumë se tensioni i shënuar* 115%, p.sh. 220 v * 115% = 253 V.
 • Terminali 3 dhe 4 për sondën e kabllove me sensor NTC, nuk ka nevojë të dallohet + ose – ;
 • Termina 5 dhe 6 për ngrohësin, Lidhja e 5-së në një linjë të ndezur dhe terminali 6 në një ngrohës, ose përballë; Me fjalë të tjera 5 dhe 6 së bashku si një ndërprerës energjie;
 • Terminali 7 dhe 8 për ftohësin, Lidhja e 7 në një linjë të ndezur dhe terminali 8 në një ngrohës, ose përballë; Me fjalë të tjera 7 dhe 8 së bashku si një çelës rryme;
Foto e instalimeve elektrike të termostatit STC-1000
Foto e drejtpërdrejtë e diagramit të lidhjes së termostatit STC-1000
Kontrollues dixhital i temperaturës STC-1000 - Diagrami i vjetër i instalimeve elektrike
Foto e instalimeve elektrike STC-1000 (e vjetër)
 • Diagrami i vjetër i qarkut të STC-1000 nuk e tregon telin e drejtpërdrejtë në mënyrat e duhura, kjo i bën shumë përdorues të keqkuptojnë.
 • Diagrami i ri i lidhjes është shumëngjyrësh dhe ka shënuar lloje të ndryshme telash, duke e bërë më të lehtë të kuptosh se si të lidhësh termostatin.
 • Ju lutemi, merrni parasysh se faktori i fuqisë së ngarkesës induktive, ngarkesës rezistente dhe llambave inkandeshente nuk janë të njëjta përpara se ta lidhni këtë njësi.

Si të konfiguroni STC-1000

Së pari, ju lutem referojuni panelin e përparmë për të mësuar metodat e funksionimit

Duke mbajtur butonin "vendos" për 3 sekonda në termostatin STC-1000, do të shihni F1 në ekran dhe treguesi i kuq i vendosur aty pranë është i ndezur.

Më pas, mësoni tabelën e mëposhtme të menysë së funksioneve

KodiFunksioniMinMaksE paracaktuarNjësia
F1Vlera e cilësimit të pikës / temperaturës-5099.910°C
F2Diferenca e kthimit të temperaturës0.3100.5°C
F3Koha e vonesës së mbrojtjes për kompresorin1103Min
F4Kalibrimi i temperaturës-10100Ora
Gama e synuar e temperaturës u përcaktua nga "F1 - F2" në "F1 + F2", kështu që ju duhet të vendosni si "F1" dhe "F2";
 • F1: Pika e caktuar: Temperatura Pika e caktuar është vlera ideale e temperaturës që përdoruesi dëshiron të mbajë përreth. Së bashku me F2 Hysteresis, dy parametrat përcaktojnë gamën ideale të temperaturës; Kontrolloni vlerën e paracaktuar duke shtypur butonin ∧ (lart) në gjendje normale; konfiguroni atë në modalitetin e cilësimit/programimit. Ndërsa temperatura rritet ose ulet përtej një pragu termik që përdoruesi ka paracaktuar në F1, statusi i releve korresponduese do të ndryshojë menjëherë sapo të arrihen kushte të tjera si vonesa kohore.
 • F2: Hysteresis: Diferenca e Kthimit të Temperaturës (Temp Hysteresis) për të shmangur fillimin e ngarkesave dhe ndalimin e shpeshtë; në modalitetin normal, kjo vlerë do të shfaqet në ekran në vend të temperaturës së matur ku ndodhet sonda e sensorit NTC Nëse është shtypur butoni ∨ (poshtë);
 • F3: Koha e vonesës: Koha e vonesës për mbrojtjen e kompresorit, është e barabartë me shtresën e dytë të sigurimit krahas Diferencës, dhe varion nga 1 deri në 10 minuta; Kur fuqia e këtij moduli aplikohet për herë të parë, nëse F3 ≠ 0, drita LED e ftohtë do të mbajë ndezjen e fundit për F3 minuta, në këtë periudhë kompresori nuk do të funksionojë për të shmangur ndezjen/fikjen e shpeshtë të kompresorit në një kohë të shkurtër.
 • F4: Kalibrimi: Kalibrimi i temperaturës, i modifikueshëm nga -10 në 10 ℃, për të korrigjuar mospërputhjen.

STC-1000 Të gjitha në një video tutorial

I publikuar rishtazi në mars 2022, me dublim dhe titra në 18 gjuhë, mbulon lidhjen dhe funksionimin dhe cilësimet, si dhe shpjegimin e parimit.

Kjo video është gjithashtu e disponueshme në zërat e gjuhëve të tjera, zgjidhni atë nga këndi i sipërm djathtas i videos më poshtë


STC-1000 Gabim kontrollues dhe xhirim

Kur ndodhi një alarm, altoparlanti brenda STC 100 bërtet "di-di-di", shtyp çdo tast për të ndaluar së bërtituri; por kodi i gabimit në ekran nuk do të zhduket derisa të zgjidhen të gjitha dështimet

 • E1 tregon se njësia e memories së brendshme është e prishur, përpiquni të rivendosni kontrolluesin duke ndjekur metodën nga udhëzimi PDF; Por nëse ende tregon E1, duhet të blini një STC1000 të ri ose një kontrollues alternativ.
 • EE do të thotë gabim i sensorit, kontrollojeni dhe zëvendësoni një të ri nëse është e nevojshme.
 • HH nënkupton temperaturën e zbuluar më të lartë se 99,9°C.
Shumica e gabimeve mund të zgjidhen duke zëvendësuar një sensor të ri, ju lutemi gjeni më shumë zgjidhje nga manuali i mëposhtëm i përdoruesit.

Shkarkoni manualin e përdorimit të kontrolluesit të temperaturës STC-1000

Pamja paraprake e udhëzimeve STC-1000 më poshtë mbulon udhëzuesin për funksionimin, konfigurimin/Cilësimin, zgjidhjen e problemeve, instalimet elektrike, listën e menysë së funksioneve dhe informacione të tjera të lidhura.

Manuali i përdorimit të termostatit STC 1000 në spanjisht

Manual de usuario de Termostato STC-1000 në español.pdf
Ju lutemi, kini parasysh se faqja angleze shfaq vetëm versionin anglisht të manualit të përdorimit, ju lutemi kaloni në faqen përkatëse të gjuhës për të shkarkuar manualin PDF në gjuhë të tjera.

Këshillë: Ky udhëzim i përdoruesit është krijuar bazuar në termostatin origjinal Elitech STC-1000, nuk mund t'ju sigurojmë që kjo broshurë funksionon edhe për të njëjtat modele nga prodhues të tjerë.


Aplikimi i termostatit STC-1000

Kontrolluesi i temperaturës së mikrokompjuterit STC-1000 mund të mbajë një temperaturë të qëndrueshme duke shkaktuar ngarkesa ftohjeje në verë dhe duke filluar ngarkesat e ngrohjes në ditët e ftohta; kjo është arsyeja pse netizen thotë: STC-1000 është një mjet i mrekullueshëm për të gatuar në shtëpi! Përdoret gjithashtu gjerësisht në akuariume, ruajtjen e ushqimeve të freskëta, pijet e ftohta, cisternë ftohëse, kontrollin e temperaturës së ujit të dushit, kontrollin e ngrohjes dhe kabinetet e kurimit.


FAQ STC1000

 • Si të rivendosni STC-1000? Shtypni dhe mbani tastet "Lart" dhe "Poshtë" në të njëjtën kohë për 5 sekonda për të rivendosur cilësimet e fabrikës.
 • A është sonda STC 1000 e papërshkueshme nga uji apo jo? Është një sondë e papërshkueshme nga uji; sensori NTC u vulos me TPE (një lloj gome); btw, nëse keni nevojë për sondë mbuluese metalike, e cila mund të durojë temperatura më të larta për një kohë më të gjatë, ju lutemi bëni shënime në faqen e arkës.
 • A e keni manualin e përdorimit STC-1000 në portugalisht / spanjisht? Na vjen keq, ne kemi udhëzime spanjisht dhe rusisht të cilat janë të disponueshme në faqen përkatëse të gjuhës, por kanë Video tutoriale STC-1000 në 18 gjuhë.
 • A keni kutinë për STC-1000? Ne do të ofrojmë kafaz/rast/ për STC-1000 si Mangrove Jack më vonë; Ju lutemi abonohuni tek ne!
 • A keni STC-1000 Fahrenheit për shitje? Po! Fahrenheit STC-1000 është i disponueshëm dhe fuqia hyrëse është 110V, MOQ është 200PCS, ju lutemi na kontaktoni për STC të personalizuar 1000 celsius në Fahrenheit.
 • A mundet STC-1000 të kontrollojë lagështinë? Na vjen keq, nuk mundet! Ju lutem, ref. Si punon për arsyen, dhe ref. Kontrollues i lagështisë për produktet përkatëse.
 • Si të vendosni STC 1000 për një inkubator? më falni, ju lutemi merrni parasysh Kontrolluesi i temperaturës PID për inkubatorin e vezëve, por jo STC-1000, kryesisht sepse kurba e rritjes së temperaturës së STC 1000 nuk është aq graduale sa kontrolluesi PID, dhe majat dhe luginat e temperaturës mund të çojnë në vdekjen e më shumë vezëve; Saktësia e kontrolluesit STC1000 është ± 1 °C por jo ± 0,1 °C; Duke marrë parasysh temperatura e inkubacionit ndikon në raportet gjinore në megapodë, STC-1000 nuk mund të rregullojë shkallën e fuqisë së ngarkesës, që do të thotë se nuk mund ta zgjidhë problemin pas ngrohjes problem. Në përgjithësi, STC-1000 nuk është një mjet i synuar për inkubim, ju lutemi ref. Kontrollues PID 113 M në vend të kësaj.
 • Si të kalibroni STC 1000? Ju lutemi referojuni kapitullit "5.3 Si të vendosni parametrat" në Manuali STC-1000. F1 = Temperatura reale – Temperatura e matur nga STC-1000; vlera reale e temperaturës vjen nga një termometër tjetër që mendoni se është i duhuri.

Disavantazhet e kontrolluesit STC-1000

Ju lutemi mësoni se megjithëse STC-1000 quhej një termostat për të gjitha qëllimet,

 • nuk mund të kontrollojë shkrirjen e avulluesit, vizitoni kontrollues i shkrirjes për në mënyrë alternative; Nuk mund të kontrollojë tifoz afër avulluesit, vizitoni këtu për të duhurin;
 • Temperatura e kontrollueshme maksimumi 100 gradë Celsius;AL8010H nuk mund të arrinte deri në 300 gradë.
 • ka nuk ka sondë lagështie në STC-1000, nuk mund të rregullojë statusin e punës të lagështuesit të dhomës, prandaj nuk është i përshtatshëm për të qenë kontrollues i klimës për hapësirën e jetesës së zvarranikëve
 • Mund të kontrollojë inkubatorin e vezëve, por jo aq mirë RC-113M.

Ju lutemi kontrolloni faqen tonë të internetit për më shumë kontrollues alternativë.

 


Pyetjet e shpeshta të termostatit të panelit kompakt Haswill

 1. Si të merrni çmimin?
  Klikoni butonin e kërkesës dhe përfundoni formularin, do të merrni një përgjigje brenda disa orësh.
 2. Celsius VS Fahrenheit
  Të gjithë kontrollorët tanë dixhitalë të temperaturës default në gradë Celsius, dhe një pjesë e tyre është e disponueshme në Fahrenheit me sasi të ndryshme të porosive minimale.
 3. Krahasimi i parametrave
  Tabelat e kontrolluesve dixhital të temperaturës me panele kompakte
 4. Paketa
  Paketa standarde mund të ngarkojë 100 PCS / CTN kontrollues dixhital të temperaturës.
 5. Aksesorë
  Ne ju sugjerojmë të blini pjesë këmbimi 5% ~ 10% si kapëse dhe sensorë si stok.
 6. Garancia
  Garancia e paracaktuar e cilësisë njëvjeçare (e zgjatur) për të gjithë kontrollorët tanë, ne do të ofrojmë një zëvendësim pa pagesë nëse konstatohet një defekt i cilësisë.
 7. Shërbimi i personalizimit
  Nëse nuk mund të gjeni një kontrollues të përshtatshëm të temperaturës në këtë faqe interneti, Ne do t'ju ndihmojmë ta zhvilloni atë bazuar në produktet tona ekzistuese të pjekura;
  Falë grupit të plotë të zinxhirëve të industrisë përkatëse të Kinës, termostatët tanë të personalizuar janë të cilësisë së lartë dhe çmimit të ulët;
  MOQ është zakonisht nga 1000 copë. mos hezitoni të na kontaktoni për shërbimet e personalizimit.

apo me shume pyetje? Klikoni Pyetjet e shpeshtaShuma minimale e porosisë: 100 USD


Artikujt e rekomanduar