RC-113M-PID-Temperature-Controller-for-vez inkubator ngrohje

Termostat PID 113M prodhon temperatura ndryshon gradualisht në vend të mprehtë, gjë që ndihmon në uljen e probabilitetit të vezëve të ngordhura ndërkohë, ndryshoni raportin gjinor me temperaturën e kontrolluar mirë të inkubacionit në vezët e zvarranikëve.Shuma minimale e porosisë: 100 USD


Karakteristikat e termostatit dixhital PID RC-113M janë si më poshtë:

 • Me te rregullueshme kufizim për temperaturën e synuardhe Vlera e kalibrimit;
 • Brenda algoritmit PID (Proportion Integral Derivative).
 • Memoria automatike ka të dhëna nëse është e fikur elektrike; nuk ka nevojë ta konfiguroni përsëri pasi të rikthehet energjia.
 • Me saktësi 0,1°C dhe saktësi deri në ± 0,1°C ndërmjet 25°C deri në 42°C;
 • Alarmi kur temperatura e dhomës tejkalon kufirin e matshëm të temperaturës.
 • Ofron një siguresë të zëvendësueshme që mbron këtë njësi në fund të chipsetit;

Çfarë është kontrolluesi i temperaturës PID?

Në terma të qartë, PID është një lloj aritmetike. Ai merr parasysh inercinë dhe hendekun kumulativ gjatë llogaritjes në mënyrë që të arrijë kontrollin e saktë dhe optimal. Mund ta vizitoni Wikipedia për studim më të thellë.


Pse të përdorni kontrolluesin e temperaturës PID?

Kur aplikoni PID në kontrolluesin e inkubatorit, përfitimet janë si më poshtë çelin pula

Ulja e shkallës së vdekshmërisë së vezëve

Njerëzit përdorin ngrohje të ndryshme për të ndihmuar që vezët të çelin, dhe pothuajse të gjithë ngrohësit ekzistojnë pas ngrohjes (nxehtësia e tepërt), duke e bërë temperaturën më të lartë se sa pritej. Edhe nëse përdorni një kontrollues si STC-1000, mund të mos merrni një vezë të pjekur pasi STC1000 fiket ngrohësin, por nxehtësia e mbetur mund të vrasë indin embrional në vezë.

Kontrolluesi i temperaturës me PID bën ndryshimet e temperaturës Gradualisht

Kontrolluesi i përbashkët mund të ndezë/fikë vetëm ngrohësin; ato janë termostate të ngulitura me stafetë, ashtu si një ndërprerës, nuk mund të kontrollojë nxehjen e mëtejshme.

Megjithatë, termostati PID mund të rritet gradualisht pasi rregullon shkallën e fuqisë së ngrohësit duke manipuluar rreptësisht rrymën elektrike të daljes. Fuqia më e ulët do të thotë ngrohje më e ulët/ngrohje e mbetur. Kjo është mënyra se si kontrolluesi PID zvogëlon shkallën e vdekjes së vezëve.

STC-1000 VS RC-113M kontrollues i temperaturës pid

Kontrolluesi PID Zgjat jetëgjatësinë e ngrohësit

Disa përdorues pëlqejnë të vendosin një ndryshim të vogël të histerezës/kthimit të temperaturës (për shembull, 0,5 ℃), dëshirojnë të ruajnë temperaturën e dhomës së inkubatorit në një interval të ngushtë, funksionon, por na sjell një problem të ri, që është jeta e shërbimit të njësisë së ngrohjes do të bëhet më e shkurtër, për shkak të ndezja dhe fikja e shpeshtë e ngrohësit. Ndoshta shiriti i ngrohjes nuk do të kushtojë shumë, por çfarë ndodh me llojet e tjera të ngrohësve dhe një gjë më shumë, kontrolluesi i temperaturës me një rele të cilësisë së mirë, mbështetja maksimale e cila ndizet/fiket 100,000 herë.

RC-113M PID kontrollues i temperaturës pa stafetë, por brenda një njësie SRC, termostati PID punon gjithmonë që nga momenti i ndezjes së tij; mund të realizojë një interval më të ngushtë të temperaturës, ndërkohë që shmang ndezjen/fikjen brenda një kohe të shkurtër.

Kontrolluesi PID zvogëlon ndikimin "Diferenca e temperaturës së ditës dhe natës".

ndryshimi i temperaturës ndërmjet dita dhe nata në disa vende është zakonisht përtej asaj që ne fotografuam, ajri i ftohtë i natës, temperatura e mesditës e nxehtë, një kontrollues i zakonshëm mund të mbajë një gamë konstante të temperaturës, por hapësira e temperaturës zakonisht nuk është mjaft e vogël, dhe më e keqja është se diapazoni do të ndryshojë me temperaturën jashtë.

Diferenca e temperaturës gjatë natës dhe ditës bën që kontrolluesi i temperaturës të gjenerojë gabime më të mëdha
Modeli i të dhënave është vetëm për referencë.

p.sh., le të vendosim "temperaturën e synuar" si 36.5℃ dhe të vendosim "diferencën e kthimit" si 0.5℃ në STC-1000, pastaj diapazoni i pritur duhet të jetë nga 36 -37 ℃, Por ju do të gjeni

   • Gama aktuale e temperaturës në mesditë mund të jetë nga 35.0 në 41.6 ℃. Meqenëse temperatura e dhomës është deri në 32°C, humbja termike është më e ngadalshme, dhe pasnxehja gjithashtu zhduket më ngadalë.
   • Gama aktuale e temperaturës gjatë natës mund të jetë nga 34,5 në 41,3 ℃. Meqenëse temperatura e dhomës gjatë natës është vetëm 26°C, humbja termike është më e shpejtë se në ditë, njësoj si pas ngrohjes.

Me fjalë të tjera, Hapësira ditore e temperaturës së inkubatorit është aktuale nga 34.5 në 41.6 Gradë Celsius, 41,6-34,5 = 7,1 ℃ ose edhe më gjerë. Kjo është arsyeja pse shumë fermerë pulash përpiqen, por nuk arritën të zbulojnë pse kaq shumë vezë të ngordhura.

Kontrolluesi PID është më inteligjent në përgjigje të ndryshimit të temperaturës së jashtme sepse shpejtësia e ndryshimit të temperaturës është një nga faktorët e rëndësishëm për kontrolluesin PID; shkurtimisht, do të nxjerrë një rrymë më të fortë gjatë natës dhe ofron një rrymë më të dobët në mesditë.

Një diapazon më i ngushtë i temperaturës i dobishëm për inkubimin e përzgjedhjes gjinore.

Siç e përmendëm më lart, njësia PID siguron rregullim të mirë të kontrollit të temperaturës. Ai lejon inkubimin e më shumë zvarranikëve femra ose për qëllimin e kundërt.

inkubimi i vezëve të zvarranikëve


Paneli i përparmë i termostatit RC-113M

blank

 

blank

 

blank

Këshilla:

 • Ikona e kuqe e borës dhe ikona e ventilatorit janë të padobishme në 113M, dhe ekrani i tubit dixhital përdoret gjithashtu në kontrollues të tjerë të temperaturës.
 • Zile e kuqe e vogël është për alarm kur gabimi i sensorit ose temperatura tejkalon diapazonin -15 ~ 110 °C.
 • Fonti i kuq "Set" shfaqet kur përdoruesi konfiguron këtë kontrollues.

 


Paneli i pasmë dhe Diagrami i lidhjes së kontrolluesit PID 113M

Kontrolluesi i temperaturës RC-113M PID zotëron një sensor 50K
Kontrolluesi i temperaturës RC-113M PID zotëron një termistor 50K për një saktësi të lartë
Diagrami i lidhjes së kontrolluesit të ngrohësit 113M PID nga haswill
Diagrami i lidhjes së kontrolluesit të ngrohësit 113M PID nga haswill

Kujdes: Rryma kalon nga pjesa e brendshme e pajisjes, e cila do ta bëjë SRC-në të nxehtë. Edhe pse brenda ka ftohës dhe siguresë, efikasiteti i shpërndarjes së nxehtësisë është i kufizuar, prandaj fuqia e ngarkesës nuk duhet të jetë më e lartë se 500 W. Nëse pajisja nuk funksionon, provoni të zëvendësoni siguresën.

 
4 RC-113M PID kontrollues i temperaturës për ngrohje - 4 diagrame instalime elektrike foto e drejtpërdrejtë
Foto e drejtpërdrejtë e diagramit të instalimeve elektrike të kontrolluesit të temperaturës RC-113M PID

Foto e instalimeve elektrike të kontrolluesit të temperaturës RC-113M PID


Menyja e funksionit

Këshilla:

 • Hyni në këtë tabelë nga shfletuesi i kompjuterit për përvojën më të mirë;
 • Rrëshqitni majtas dhe djathtas për të parë më shumë kolona ose provoni modalitetin e desktopit në celularin tuaj.
 • ose Shkarkoni PDF; ose Shikojeni atë Fleta Google
KodiFunksioniMinMaksE paracaktuarHapi
F01Kufiri i ulët për PS -10.0PS-10.01.0
F02Kufiri i sipërm për PSPS100.0100.01.0
F03Kalibrimi (°C)-7700.1

Si të vendosni intervalin e synuar të temperaturës? Le ta quajmë temperaturën e synuar si SP (pika e caktuar)

 • Shtypni tastin "SET" dhe do të gjeni kërcimet e vlerave të paracaktuara,
 • Shtypni butonat "Lart" dhe "POSHTË" për të ndryshuar SP, të cilat LS dhe HS e kufizojnë;
 • Do të kthehet në gjendjen normale në 5s nëse nuk funksionon.

Këshilla:

 • Nuk ka asnjë ndryshim të temperaturës / Hysteresis në këtë njësi dhe nuk duhet ta gjeni për akordim;


Si të konfiguroni parametrat e tjerë?

 1. Mbani tastin "SET" për 3s për të hyrë në ndërfaqen e kodit të funksionit dhe do të shihni F01;
 2. Shtypni butonin "SET" për të parë vlerën ekzistuese;
 3. Shtypni butonat "Lart" ose "POSHT" për të ndryshuar të dhënat;
 4. Shtypni "SET" për të ruajtur vlerën e re dhe në ekran shfaqet përsëri F01;
 5. Tani shtypni çelësat "LARTË" ose "POSHTË" në F02, F03;

Më shumë këshilla:

 • Përsëritni hapat 2 – 5 për të rregulluar parametrat e tjerë;
 • Shtypni tastin "RST" për të dalë nga modaliteti i cilësimit dhe për t'u kthyer në gjendjen normale;
 • Të gjitha të dhënat e reja do të ruhen automatikisht dhe do të kthehen në statusin normal në 15 sekonda nëse nuk funksionojnë.
 • Ndryshoni F01 dhe F02 fillimisht nëse nuk mund ta vendosni SP në temperaturën tuaj të synuar.
 • temperatura maksimale e kontrollueshme është 100℃, prandaj kjo njësi nuk duhet të merret si kontrollues i temperaturës së furrës.

Zgjidhja e problemeve të termostatit PID RC-113M

Një sinjalizues brenda kontrolluesit 113M, kështu që do ta gjeni duke bërtitur sapo të ndodhë gabimi, dhe ekzistojnë tre lloje kodi si më poshtë

 • EE.E mund të shkaktohet nga tre arsye
  • Qarku i termistorit është i shkurtër ose i hapur
  • Temperatura e termistorit >110°C
  • Temperatura e termistorit < -15°C
 • EE.H nënkupton temperaturën e termistorit >110°C
 • EE.L nënkupton temperaturën e termistorit < -15°C
Shumica e gabimeve mund të zgjidhen duke zëvendësuar një sensor të ri, ju lutemi gjeni më shumë zgjidhje nga manuali i mëposhtëm i përdoruesit.

Manuali i Përdorimit të Kontrolluesit PID RC-113M

Manuali i përdorimit të termostatit PID RC113M në spanjisht

Manuali i përdorimit të termostatit PID RC-113M në español.pdf
4
Ju lutemi, kini parasysh se faqja angleze shfaq vetëm versionin anglisht të manualit të përdorimit, ju lutemi kaloni në faqen përkatëse të gjuhës për të shkarkuar manualin PDF në gjuhë të tjera.

Pyetje të ngjashme

Si të ndryshoni lagështinë në inkubator?

Është e lehtë për ta ngritur atë, thjesht vendosni një pjatë në kutinë e inkubacionit dhe më pas mbushni pak ujë, por nëse doni të pakësoni lagështinë nga ajri, mund të provoni të vendosni pak gëlqere të djegur ose materiale të tjera që thithin lehtësisht lagështinë.

 


Pyetjet e shpeshta të termostatit të panelit kompakt Haswill

 1. Si të merrni çmimin?
  Klikoni butonin e kërkesës dhe përfundoni formularin, do të merrni një përgjigje brenda disa orësh.
 2. Celsius VS Fahrenheit
  Të gjithë kontrollorët tanë dixhitalë të temperaturës default në gradë Celsius, dhe një pjesë e tyre është e disponueshme në Fahrenheit me sasi të ndryshme të porosive minimale.
 3. Krahasimi i parametrave
  Tabelat e kontrolluesve dixhital të temperaturës me panele kompakte
 4. Paketa
  Paketa standarde mund të ngarkojë 100 PCS / CTN kontrollues dixhital të temperaturës.
 5. Aksesorë
  Ne ju sugjerojmë të blini pjesë këmbimi 5% ~ 10% si kapëse dhe sensorë si stok.
 6. Garancia
  Garancia e paracaktuar e cilësisë njëvjeçare (e zgjatur) për të gjithë kontrollorët tanë, ne do të ofrojmë një zëvendësim pa pagesë nëse konstatohet një defekt i cilësisë.
 7. Shërbimi i personalizimit
  Nëse nuk mund të gjeni një kontrollues të përshtatshëm të temperaturës në këtë faqe interneti, Ne do t'ju ndihmojmë ta zhvilloni atë bazuar në produktet tona ekzistuese të pjekura;
  Falë grupit të plotë të zinxhirëve të industrisë përkatëse të Kinës, termostatët tanë të personalizuar janë të cilësisë së lartë dhe çmimit të ulët;
  MOQ është zakonisht nga 1000 copë. mos hezitoni të na kontaktoni për shërbimet e personalizimit.

apo me shume pyetje? Klikoni Pyetjet e shpeshtaShuma minimale e porosisë: 100 USD


Artikujt e rekomanduar