blank

STC-8080H ладење го одмрзнува термостатот е регулатор на температура со висока ниска граница нуди две излезни релеи; нуди програмабилно време за заштита на компресорот и време на одложување на алармот што може да се уредува.



Минимална сума за нарачка: 100 УСД


Карактеристики на контролорот за температура на STC-8080H

 • Долната граница и горната граница го одредуваат целниот температурен опсег, од -40 до 50 °C; Поставете ги директно со копче за кратенки;
 • Вметнете NVM во автоматската меморија постојат параметри, продолжете со сите податоци откако ќе се вратите, не треба повторно да ги конфигурирате;
 • Прилагодлива калибрација на температурата;
 • Контролирајте го ладењето по температура и може да се уредува време на одложување; компресорот работи 15 минути и запира 30 минути откако ќе се најде грешка на сензорот;
 • Контролирајте го одмрзнувањето со време и достапното вештачко принудно одмрзнување;
 • Аларм по код за грешка на екранот, а звучникот вреска;
 • Контролирајте го алармот по температура и време на одложување што може да се уредува.

STC-8080H Дигитален контролер за температура – преден панел

8080H регулатор на температура

blank

STC-8080h регулатор на температура


Дијаграм за поврзување на контролер на температура STC 8080H

2020 Нов дијаграм за поврзување на дигитален контролер на температура STC 8080H 4cm
2020 Нов дијаграм за поврзување на дигитален контролер на температура STC 8080H

Совети:

 1. NC е вообичаено затворена точка, ќе се отвори кога товарот работи, а не значи „секогаш затворена точка“ како што означија некои фабрики за контролори на температура, ве молиме немојте погрешно да го разбирате ова.
 2. Внатрешните компоненти на овој контролер се напојуваат со 24V DC, тој не испушта AC електрична енергија; оттука мора да ги поврзете сите жици под напон и нула на секоја порта; можете погодно да ја користите жица за скокач.
 3. Подолу е видео чекор по чекор за тоа како да го поврзете контролерот 8080H

stc8080h термостат за одмрзнување Поврзување видео од haswill 720

STC-8080h-4-Cooling-and-Frosting-Temperature-Controller

фрижидер и контролер за одмрзнување stc-8080h Дијаграм за поврзување со жици
Стар дијаграм за поврзување STC–8080h

Мени за функции на термостатот за одмрзнување STC-8080H

Совети:

 • Пристапете до оваа табела од компјутерскиот прелистувач за најдобро искуство;
 • Лизгајте лево и десно за да видите повеќе колони или пробајте го режимот на работната површина на вашиот мобилен телефон.
 • или Преземете го PDF; или Погледнете го на Лист на Google
КодФункцијаМинМаксСтандардноЕдиница
Ф1Почнува температурата за ладењеF250-10°C
F2Температура за запирање на ладење -40Ф1-20°C
F3Калибрација на температурата-550°C
F4Време на одложување на компресорот093Мин
F5Надминува вредност повеќе од F1 за да активира аларм05015°C
F6Време на одложување на алармот09920Мин
F7Циклус на одмрзнување / Време на интервал0998Час
F8Трајно време за одмрзнување09920Мин
Овој контролер нуди две дополнителни опции повеќе од STC-8080A+ контролер за одмрзнување на ладилникот. Тие се уредувачко време на одложување за компресорот и поставување на времето за одложување на алармот.

Како да ја поставите температурата?

Целниот температурен опсег беше дефиниран од „Ф1“ до "F2" ; треба да ги поставите и двете.

 • Ф1, ладењето започнува.
 • F2, ладење завршува.

Работи

 1. Држете го копчето [SET] за 3 секунди и ќе се појави шифрата F1.
 2. Притиснете го копчето [Горе] или [Надолу] за да ја добиете функцијата за цел што сакате да ја ажурирате;
 3. Притиснете го копчето [SET] за да ја проверите постоечката вредност; Држете го копчето [SET] во меѓувреме притиснете го копчето [Горе] или [Надолу] (композитен клуч) за промена на вредноста;
 4. Ослободете ги сите клучеви штом ќе ја достигне вашата целна вредност; Повторете ја операцијата од чекор 2 / 3 / 4 за да ги прилагодите другите параметри;
 5. Откако ќе ги конфигурирате сите вредности, притиснете го копчето [RST] за да зачувате податоци и да се вратите на нормалниот статус на мониторот. Внимание: изменетата вредност ќе се зачува автоматски и ќе се врати во нормален статус ако не работи за 30 секунди.

 

Видео водич за поставување дигитален термостат STC-8080H

Следното видео покажува како да го конфигурирате и ракувате со контролорот за одмрзнување 8080H Ова видео е достапно и на гласови на други јазици, изберете го од горниот десен агол на видеото подолу


STC8080H Код за грешка на контролорот за одмрзнување и решавање проблеми

 • Е1: скршена мемориска единица
 • Е2: грешка на термисторот
 • ВВ: 99°C < Инстант температура. < 120°C
Повеќето грешки може да се решат со замена на нов сензор. Ве молиме најдете повеќе решенија од упатството за корисникот подолу.

Упатство за употреба на термостат STC 8080H Преземи



Упатство за употреба на термостат STC 8080H на шпански

Manual de usuario de Termostato STC-8080H en español.pdf

Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.
Совети:
 • Над PDF инструкцијата е прирачникот за англиска верзија за STC-8080h; Може да најдете шпански, руски и други верзии (ако се достапни) од соодветната јазична страница;
 • Оваа корисничка инструкција е создадена врз основа на Elitech STC-8080H; термостат, не можеме да ве увериме дека оваа брошура работи и на истите модели од други производители.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашања



Минимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи