STC-8080A+ термостатот за одмрзнување за ладење е a регулатор на висока ниска граница на температурата со 2 излезни релеи.Минимална сума за нарачка: 100 УСД


Карактеристики на регулаторот за температура STC 8080A+

 • Долната граница и горната граница го одредуваат целниот температурен опсег, од -40 до 50 °C; Поставете ги директно со копче за кратенки;
 • Вметнете NVM во автоматската меморија постојат параметри, продолжете со сите податоци откако ќе се вратите, не треба повторно да ги конфигурирате;
 • Прилагодлива калибрација на температурата;
 • Контролирајте го ладењето по температура и фиксно време на одложување; компресорот работи 15 минути и запира 30 минути по грешка на сензорот;
 • Контролирајте го одмрзнувањето со време и достапното вештачко принудно одмрзнување;
 • Аларм по код за грешка на екранот, а звучникот вреска;
 • Контролирајте го алармот по температура.

Преден панел на контролорот за одмрзнување STC-8080A+

blank Вклучување на регулаторот за температура STC-8080a stc-8080a регулатор на температура


Дијаграм за поврзување на термостат STC-8080A+

2020 Нов дијаграм за поврзување на дигитален контролер на температура STC 8080A 4cm
2020 Нов дијаграм за поврзување на дигитален контролер на температура STC 8080A+

Совети:

  1. Терминалите NC (3# и 6#) ја означуваат точката Нормално затворена, а не значи „секогаш затворена точка“ како што означиле некои фабрики за регулатори на температурата, ве молиме немојте погрешно да го разбирате ова; Можете да го поврзете овој терминал со сигнално светло, светлото е нормално вклучено и автоматски ќе се исклучи кога ќе работи соодветното оптоварување.
  2. Мора да ги поврзете сите жици во струја и нула на секоја порта/терминал; можете погодно да ја користите жица за скокач.

Дијаграмот за поврзување на 8080A е целосно ист како и 8080H, исто како што покажува GIF подолу. stc8080h термостат за одмрзнување Поврзување видео од haswill 720


STC 8080a 4 Контролор за температура за ладење и одмрзнување STC-8080A+ термостат за одмрзнување жици Фотографија Дијаграм за поврзување на фрижидер и контролер за одмрзнување stc-8080A+ стар STC-8080A+ дијаграм за поврзување


Мени за функции на контролорот за температура STC8080A+

КодФункцијаМинМаксСтандардноЕдиница
Ф1Температура за ладилник за стартувањеF250-10°C
F2Температура за стоп фрижидер-40Ф1-20°C
F3Калибрација на температурата-550°C
F4Циклус на одмрзнување / Време на интервал0998Час
F5Трајно / Времетраење на одмрзнување09920Мин
F6Надминува вредност повеќе од F1 за да активира аларм05015°C
Како универзална намена контролер за температура на одмрзнување, ја нуди основната функција како што покажуваат горните табели. Посетете го уредот со фиксно време на одложување за заштита на компресорот STC-8080H ако ви треба заштитно време за уредување.

Како да ја поставите температурата?

Целниот температурен опсег беше дефиниран од „Ф1“ до "F2" ; треба да ги поставите и двете.

 • Ф1, ладењето започнува.
 • F2, ладење завршува.

Работи

 1. Држете го копчето [SET] за 3 секунди и ќе се појави шифрата F1.
 2. Притиснете го копчето [Горе] или [Надолу] за да ја добиете функцијата за цел што сакате да ја ажурирате;
 3. Притиснете го копчето [SET] за да ја проверите постоечката вредност; Држете го копчето [SET] во меѓувреме притиснете го копчето [Горе] или [Надолу] (композитен клуч) за промена на вредноста;
 4. Ослободете ги сите клучеви штом ќе ја достигне вашата целна вредност; Повторете ја операцијата од чекор 2 / 3 / 4 за да ги прилагодите другите параметри;
 5. Откако ќе ги конфигурирате сите вредности, притиснете го копчето [RST] за да зачувате податоци и да се вратите на нормалниот статус на мониторот. Внимание: изменетата вредност ќе се зачува автоматски и ќе се врати во нормален статус ако не работи за 30 секунди.

 

Видео-упатство за работа и поставување на STC8080A+

Работењето и начинот на поставување на 8080A+ е исто како и контролорот за одмрзнување 8080H, видеото за упатство за поставување како што следува Ова видео е достапно и на гласови на други јазици, изберете го од горниот десен агол на видеото подолу


STC 8080A+ Код за грешка и решавање проблеми

 • Е1: скршена мемориска единица
 • Е2: грешка на термисторот
 • ВВ: 99°C < Инстант температура. < 120°C
Повеќето грешки може да се решат со замена на нов сензор. Ве молиме најдете повеќе решенија од упатството за корисникот подолу.

STC-8080A+ Упатство за користење на контролорот за температура Преземи

 

Упатство за употреба на термостат STC 8080A+ на шпански

Manual de usuario de Termostato STC-8080A+ en español.pdf
Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.

Забелешка: Оваа корисничка инструкција е создадена врз основа на Elitech STC-8080A термостат, не можеме да ве увериме дека оваа брошура работи и за истите модели од други производители.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашањаМинимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи