Најнова цена на регулаторот за температура STC-1000, упатство за употреба, решавање проблеми, дијаграм за поврзување, видео водич за поставување и алтернативни термостати.

Минимална сума за нарачка: 100 УСД


STC-1000 е класичен сенаменски контролер на температура базиран на микрокомпјутер, најпродаван од 2005 година, докажан квалитет стабилен и ниска цена во моментов;
Термостат STC-1000 од Кина

Повеќе карактеристики на STC-1000

 • Класичен режим, многу видеа DIY достапни на YouTube;
 • Зададената точка на температурата и хистерезата да се одреди целниот температурен опсег;
 • Прилагодлива калибрација на температурата;
 • Програмабилно време на одложување на заштита помага да се продолжи животниот век на товарите;
 • Алармот по шифра на грешка е прикажан, а звучникот вреска штом температурата на сензорот ќе го надмине мерливиот опсег или грешката на сензорот.
 • Вметнете NVM во автоматска меморија постојните параметри, продолжете со сите податоци откако ќе се вратите, не треба повторно да ги конфигурирате.

Како работи контролорот STC-1000?

Во суштина, оваа единица STC-1000 е само преклопник со следниве услови:

 1. Температурна состојба Во конфигурацискиот интерфејс има вредност за подесување на температурата (подесена точка) и вредност хистерезис/разлика. И двете се уредуваат, а овие два податоци одлучуваат за идеалниот температурен опсег.
 2. Временска состојба Постои вредност на време на доцнење (опција од 1 до 10 минути) за да се заштити компресорот од често стартување-стоп; тоа е времето на броење од моментот кога компресорот запира последен пат; Релето до машината за ладење без струја пред моментното време да помине ова време на одложување.

Сондата со сензорот NTC ја мери моменталната температура на секои неколку секунди и испраќа податоци до микрокомпјутерот за споредба со опсегот на температурата на целта; Откако ќе се надмине тој опсег и ќе се постигнат и други услови како временско доцнење, статусот на релеите може да се промени. На тој начин оваа единица го контролира работниот статус на поврзаните оптоварувања за да се одржи идеален температурен опсег.


Како да ракувате со контролорот за температура STC-1000

 ширина=

Панел и копчиња

 • копчето „Напојување“.: Долго притискање го вклучува или исклучува напојувањето. Краткото притискање ги зачувува тековните поставки кога е во режим на програма SET.
 • копчето „S“.: Поставување, долго притискање го става овој уред во режимот за поставување на програмата и во поставете LED светла.
 • копчето „∧“.: Во нормален режим, притиснете го за да се прикаже „Set-Point за температура“; Ја зголемува вредноста кога е во режим на програмирање
 • копчето „∨“.: При нормална работа, притиснете го за да ја видите „Вредноста на температурна хистереза / разлика“, ја намалува вредноста кога се поставува.

STC-1000 Дигитален контролер за температура - Само-тестирање на напојување

Икони и цифри на екранот

 • Индикатор за поставување: свети само кога е во режим на конфигурација/поставување/програма;
 • Индикатор „кул“:
  • Постојано ВКЛУЧЕНО: работа на компресорот;
  • Трепка: Време на одложување на компресорот.
 • Индикатор „Топлина“: затворени релеи за греење.
STC-1000 Дигитален контролер за температура - Нормален работен статус
STC-1000 Нормална состојба

Заден панел и жици на термостат STC-1000

Димензии и рати

Инсталационата димензија на задниот дел на дигиталниот термостат STC-1000 е 71 * 29 cm, додека димензијата на предниот панел е 75 * 34 cm; Два портокалови штипки за држење на овој уред при монтирање.


Дијаграм за поврзување STC 1000

stc-1000 термостат Вклучување GIF видео од haswill
STC-1000 термостат Овозможување GIF видео

STC-1000 дигитален температурен контролер - 2021 година Нов дијаграм за поврзување

Нов STC1000 дијаграм за поврзување

 • 1 и 2 терминал за влезна моќност, максимум не повеќе од означениот напон* 115%, на пр. 220 v * 115% = 253 V.
 • 3 и 4 терминал за сонда со кабел со NTC сензор, не треба да се разликуваат + или – ;
 • 5 и 6 терминал за грејач, Поврзување на 5 на линија под напон и терминал 6 на грејач, или спротивно; Со други зборови 5 и 6 заедно како прекинувач за напојување;
 • 7 и 8 терминал за ладилник, поврзување на 7 на линија под напон и терминал 8 на грејач, или спротивно; Со други зборови 7 и 8 заедно како прекинувач за напојување;
Фотографија на жици на термостат STC-1000
Дијаграм за поврзување на термостатот STC-1000 слика во живо
STC-1000 дигитален температурен контролер - стар дијаграм за поврзување
Фотографија на жици STC-1000 (стара)
 • Стариот дијаграм на колото на STC-1000 не ја прикажува жицата под напон на вистинските начини, тоа прави многу корисници погрешно да ја разберат.
 • Новиот дијаграм за поврзување е шарен и означен различни видови жици, што го олеснува разбирањето како да го поврзете термостатот.
 • Ве молиме земете го предвид факторот на моќност на индуктивното оптоварување, отпорното оптоварување и ламбите со вжарено влакно не се исти пред да го вклучите овој уред.

Како да го конфигурирате STC-1000

Прво, ве молиме упатете се предниот панел да ги научат методите на работа

Држејќи го копчето „постави“ 3 секунди на термостатот STC-1000, ќе го видите F1 на екранот, а црвениот индикатор е вклучен.

Потоа, научете ја долунаведената табела со менито за функции

КодФункцијаМинМаксСтандардноЕдиница
Ф1Вредност за поставување на точка / температура-5099.910°C
F2Разлика за враќање на температурата0.3100.5°C
F3Време на одложување на заштита за компресорот1103Мин
F4Калибрација на температурата-10100Час
Целниот температурен опсег беше дефиниран од „F1 – F2“ до „F1 + F2“, така што треба да ги поставите и „F1“ и „F2“;
 • F1: Зададена точка: Температура Зададената точка е идеалната температурна вредност што корисникот сака да ја задржи. Заедно со F2 Hysteresis, двата параметри го одредуваат идеалниот температурен опсег; Проверете ја претходно поставената вредност со притискање на копчето ∧ (горе) во нормален статус; конфигурирајте го во режим на поставување/програмирање. Како што температурата се зголемува или спушта над термичкиот праг што корисникот го поставил во F1, статусот на соодветните релеи ќе се промени веднаш штом ќе се достигнат други услови како временско доцнење.
 • F2: Хистереза: Разлика за враќање на температурата (температурна хистереза) за да се избегне стартување на оптоварувања и често запирање; во нормален режим, оваа вредност ќе се прикаже на екранот наместо измерената температура каде што лежи сондата со сензорот NTC Ако е притиснато копчето ∨ (надолу);
 • F3: Delay Time: Delay Time за заштита на компресорот, е еквивалентно на вториот слој на осигурување покрај Difference и се движи од 1 до 10 минути; Кога првпат ќе се примени напојувањето на овој модул, ако F3 ≠ 0, LED светлото за ладно ќе го задржи последното трепкање F3 минути, во овој период компресорот нема да работи за да избегне често вклучување/исклучување на компресорот за кратко време.
 • F4: Калибрација: Калибрација на температура, може да се уредува од -10 до 10 ℃, за да се поправи несовпаѓањето.

STC-1000 Сите во едно видео упатство

Ново објавено во март 2022 година, со синхронизација и преводи на 18 јазици, опфаќа поврзување и работење и поставување и објаснување за принципот.

Ова видео е достапно и на гласови на други јазици, изберете го од горниот десен агол на видеото подолу


STC-1000 Грешка на контролорот и препукување

Кога се појави аларм, звучникот во STC 100 вреска „di-di-di“, притиснете кое било копче за да престане да вреска; но кодот за грешка на екранот нема да исчезне додека не се решат сите неуспеси

 • E1 покажува дека внатрешната мемориска единица е скршена, обидете се да го ресетирате контролерот следејќи го методот од инструкцијата PDF; Но, ако сè уште покажува E1, треба да купите нов STC1000 или алтернативен контролер.
 • ЕЕ значи грешка на сензорот, проверете ја и заменете нова доколку е потребно.
 • HH значи откриена температура повисока од 99,9°C.
Повеќето грешки може да се решат со замена на нов сензор. Ве молиме најдете повеќе решенија од упатството за корисникот подолу.

Упатство за употреба на контролер за температура STC-1000 Преземи

Прегледот на инструкциите под STC-1000 го опфаќа водичот за работа, конфигурација/поставување, решавање проблеми, поврзување, список со мени за функции и други поврзани информации.

Упатство за употреба на термостат STC 1000 на шпански

Manual de usuario de Termostato STC-1000 en español.pdf
Имајте предвид дека на англиската страница се прикажува само англиската верзија на упатството за корисникот, ве молиме префрлете се на соодветната јазична страница за да го преземете прирачникот PDF на други јазици.

Совет: ова упатство за корисникот е создадено врз основа на оригиналниот термостат Elitech STC-1000, не можеме да ве увериме дека оваа брошура работи и за истите модели од други производители.


Примена на термостат STC-1000

STC-1000 регулаторот за температура на микрокомпјутерот може да одржува стабилна температура со активирање на ладилни оптоварувања во лето и започнување со загревање во студените денови; затоа нетизен вели: STC-1000 е неверојатна алатка за домашно производство! Исто така, широко се користи во аквариуми, складирање свежа храна, ладни пијалоци, танкер за ладење, контрола на температурата на водата за туширање, контрола на затоплување и кабинети за лекување.


ЧПП за STC1000

 • Како да го ресетирате STC-1000? Притиснете и задржете ги копчињата „Горе“ и „Долу“ истовремено 5 секунди за да ги вратите фабричките поставки.
 • Дали сондата STC 1000 е водоотпорна или не? Тоа е водоотпорна сонда; сензорот NTC беше запечатен со TPE (еден вид гума); btw, ако ви треба сонда за метална покривка, која може да издржи повисоки температури подолго време, ве молиме забележете на страницата за наплата.
 • Дали го имате Упатството за употреба STC-1000 на португалски / шпански? За жал, имаме шпански и руски инструкции кои се достапни на соодветната јазична страница, но имаат STC-1000 видео упатства на 18 јазици.
 • Дали ја имате кутијата за STC-1000? Ќе понудиме кафез/случај/ за STC-1000 како Mangrove Jack подоцна; Ве молиме претплатете се на нас!
 • Дали имате STC-1000 Fahrenheit за продажба? Да! Fahrenheit STC-1000 е достапен и влезната моќност е 110V, MOQ е 200PCS, ве молиме контактирајте не за приспособени STC 1000 Целзиусови до Фаренхајт.
 • Дали STC-1000 може да ја контролира влажноста? Извинете, не може! Ве молиме, реф. Како работи за причината, и уп. Контролор за влажност на сродни производи.
 • Како да поставите STC 1000 за инкубатор? извинете, ве молиме размислете да го земете PID контролер на температура за инкубаторот за јајца, но не и за STC-1000, главно затоа што кривата на пораст на температурата на STC 1000 не е толку постепена како PID контролерот, а температурните врвови и долини може да доведат до повеќе мртви јајца; Точноста на контролорот STC1000 е ± 1 °C, но не и ± 0,1 °C; Со оглед на температурата на инкубација влијае на односот на половите во мегаподи, STC-1000 не може да ја прилагоди стапката на моќност на оптоварување, што значи дека не може да го реши позагревање проблем. Сè на сè, STC-1000 не е целна алатка за инкубирање, ве молиме ref. 113M PID контролер наместо тоа.
 • Како да се калибрира STC 1000? Ве молиме погледнете го поглавјето „5.3 Како да поставите параметри“ во Прирачник STC-1000. F1 = Реална температура – Измерена температура од STC-1000; вистинската вредност на температурата доаѓа од друг термометар за кој мислите дека е правилен.

Недостатоци на контролорот STC-1000

Научете дека иако STC-1000 беше наречен термостат за сите намени,

 • не може да го контролира одмрзнувањето на испарувачот, посетете контролер за одмрзнување за алтернативно; Не може да го контролира вентилатор во близина на испарувачот, посетете овде за вистинскиот;
 • Контролирана температура максимум 100 Целзиусови степени; на AL8010H не може да достигне до 300 степени.
 • Ете го нема сонда за влажност во STC-1000, не може да го прилагоди работниот статус на навлажнувачот на просторијата, затоа не е погоден да биде контролер на климата за просторот за живеење рептили
 • Може да го контролира инкубаторот за јајца, но не толку добро RC-113M.

Ве молиме проверете ја нашата веб-страница за повеќе алтернативни контролери.

 


Најчесто поставувани прашања за термостат со компактен панел Haswill

 1. Како да ја добиете цената?
  Кликнете на копчето за пребарување и пополнете го формуларот, ќе добиете одговор за неколку часа.
 2. Целзиусови VS Фаренхајт
  Сите наши дигитални контролори за температура стандардно во Целзиусови степени, а дел од нив се достапни во Фаренхајт со различни минимални количини на нарачки.
 3. Споредба на параметри
  Компактни панелни табели за дигитални контролери за температура
 4. Пакет
  Стандардниот пакет може да вчита 100 компјутери / CTN дигитални контролери за температура.
 5. Додатоци
  Ви предлагаме да купите резервни делови од 5% ~ 10% како штипки и сензори како залиха.
 6. Гаранција
  Стандардна едногодишна (продолжувачка) гаранција за квалитет на сите наши контролори, ние ќе понудиме бесплатна замена доколку најдеме дефект во квалитетот.
 7. Услуга за приспособување
  Ако не можете да најдете соодветен контролер на температурата на оваа веб-локација, ние ќе ви помогнеме да го развиете врз основа на нашите постоечки зрели производи;
  Благодарение на комплетниот кинески сет на поврзани индустриски синџири, нашите прилагодени термостати се со висок квалитет и ниска цена;
  MOQ е обично од 1000 парчиња. не двоумете се да контактирате со нас за услуги за прилагодување.

или повеќе прашања? Кликнете Најчесто поставувани прашањаМинимална сума за нарачка: 100 УСД


Препорачани написи